Komentar dana Nenada Čakića

Roman Carić favorit na izborima za načelnika Kršana

0
Roman Carić favorit na izborima za načelnika Kršana

Politička pozornica u Općini Kršan od njezinog je osnutka među najuzbudljivijima u Istri. Tamo su izbori uvijek neizvjesni, politički savezi iznenađujući, a načelnik se uvijek odabire tek u drugom krugu.

Iznenađenja neće nedostajati ni na predstojećim izborima, a kao prava politička bomba odjeknula je informacija da će na izbore sa svojom nezavisnom listom i kao kandidat za načelnika izaći bivši zamjenik aktualnog načelnika Valdija Runka i općinski pravnik Roman Carić.

Ovu informaciju potvrdio nam je u neformalnom razgovoru i sam Carić, ali nije nam htio reći više prije nego li i službeno objavi svoju kandidaturu.

Roman Carić je na prošlim izborima bio kandidat za zamjenika načelnika, što je i obnašao do 21. svibnja 2019. godine, kada je zbog razilaženja u stavovima s načelnikom Runkom podnio ostavke na dužnost zamjenika načelnika Općine Kršan, člana Skupštine Komunalnog poduzeća 1. Maj Labin i člana Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Kockica Kršan.

Nakon ostavke vratio se na svoje prijašnje radno mjesto voditelja Odsjeka za pravne poslove Općine Kršan.

Zbog neosporne stručnosti i velikog iskustva u općinskoj upravi Roman Carić najveći je favorit na izborima za načelnika Općine Kršan. Za sada još nije poznato hoće li se u utrku za još jedan mandat uključiti i aktualni načelnik Valdi Runko, a IDS će svog kandidata predstaviti za nekoliko dana. (Foto: Facebook)

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa