Komentar dana Nenada Čakića

Šime Martinović želi biti gradonačelnik Labina

2
Šime Martinović želi biti gradonačelnik Labina

Nazvao me jutros Šime Martinović iz Vineža i prigovorio mi da obmanjujemo javnost s informacijom da je Valter Glavičić jedini do sada objavio kandidaturu za gradonačelnika Labina. „Zar je još netko to učinio?“, upitah ga. „Pa i ja sam objavio kandidaturu!“, odgovori mi Šime, čudeći se da ja, kao novinar, to još ne znam.

„A kako bih ja to trebao znati?“, upitah ga, te mu pojasnim da kada političari objavljuju kandidature i predstavljaju svoje izborne liste, u pravilu sazivaju konferencije za medije ili, što je u ovo vrijeme pandemije prihvatljivije, pošalju medijima priopćenje.

„Da si ti pravi novinar, ti bi to bio pročitao na mom Facebook profilu i od toga napravio vijest“, nastavio me poučavati Martinović.

„Zar bih ja sada trebao surfati po svim Facebook profilima da vidim nije li netko od građana možda napisao da će se kandidirati za gradonačelnika?“, upitah ga najiskrenije.

Uostalom, na Facebooku ljudi svašta najavljuju – od kandidatura za predsjednika države do najave vjenčanja s Ninom Badrić. Kako znati tko je od njih ozbiljan, a tko se zajebava?

„Moja kandidatura je ozbiljna“, kaže mi Šime Martinović te me uputi na svoj FB profil, gdje to mogu pročitati.     

Nakon pregledavanja desetak postova, napokon sam došao do objave pod nazivom „Sve za Labin, Labin ni za šta“, koja se može shvatiti kao objava kandidature. Prenosim je u cijelosti, u izvornom obliku s fotografijama koje su objavljene uz taj post:           

„Motivacija za lokalne izbore mora proizlaziti iz emocija, nikako iz nekakvih kalkulacija jer se radi o izborima u kojima mi uređujemo sredinu u kojoj živimo i to je sredina sa kojom se susrećemo čim otvorimo vrata svog doma. Ja kad otvorim vrata vidim STRANAČKI GRAD IDS-a, potpuno stvoren i podložan da bi bio u funkciji IDS, i takvom gradu prva moja emocija je ljutnja i DOSTA JE. Iz emocije pokrenuo sam projekt Krvova placa i projekt Euro Laube. Za jedno i drugo pokretači emocije i dokumenti do kojih sam došao, i Šime kreni, znaš i moraš se odužiti gradu koji je nekad imao dušu i skini sa lica mnogima taj farizejski izraz lica kojima najveći domet krađa tuđih vizija, nepotizam i korupcija. DOSTA je, ja ZNAM kako sa njima, moji tragovi za Krvovu placu postoje a gdje su tragovi procedure i proračuna tih FARIZEJA.

ZATO se kandidiram za gradonačelnika Labina da ukinem taj despotizam i nepotizam gdje je najvažnija za uspjeh i preživljavanje iskaznica IDS. Za društvo jednakih i jednakih šansi za sve, Vaš budući gradonačelnik ili podestot Šime Martinović i lista Krvova placa-ISKRA. DOSTA JE, POKRENIMO SE!“

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa