Komentar dana Nenada Čakića

Sada je i službeno: tri žene za gradonačelnicu Pule  

2
Sada je i službeno: tri žene za gradonačelnicu Pule  

Sada je i službeno: za gradonačelnika, odnosno gradonačelnicu Pule trenutno su se kandidirale isključivo žene. Nakon što je Petar Ćurić odustao od kandidature, najbolje bi bilo da i HDZ kandidira ženu, pa da Puležani na izbornom listiću u svibnju imaju samo žene.

Doduše, tu je još i Filip Zoričić, kao potencijalni kandidat Mosta, ali s obzirom na nizak rejting koji HDZ i Most imaju među Puležanima, bitka za gradonačelnika, odnosno gradonačelnicu na kraju će se ipak voditi između žena, pa već sada sa stopostotnom sigurnošću možemo reći da će Pulu iduće četiri godine voditi žena.

Prva je kandidaturu objavila Elena Puh Belci iz IDS-a. Aktualna zamjenica gradonačelnika u svom prvom obraćanju rekla je da „Pulu poznaje u dušu, da poznaje svaki njen dio te da ima jasnu viziju razvoja Pule“, iako iz dosadašnjih nastupa još nije precizirala kakva je to vizija.

Druga kandidatkinja Sanja Radolović, saborska zastupnica SDP-a, a prije toga zaposlena na pulskom sveučilištu, nešto je konkretnija u svom programu, pa je barem istakla problem rive. „Pula je jedan od rijetkih gradova koji nema uređenu niti svoju rivu i ne želim da to tako i ostane već da Pula i Puležani konačno dosanjaju svoju Rivu“, rekla je među ostalim Radolović.          

Dušica Radojčić, poznata aktivistica i kandidatkinja stranke Možemo!Pula, u svom programu očekivano nije rekla što bi gradila, ali je zato u svom životopisu s ponosom nabrojala sve potencijalne izgradnje koje je svojim aktivizmom spriječila. 

Malo je i bocnula svoje protukandidatkinje izjavom da nije „gradila karijeru u gradskoj upravi niti na Sveučilištu“. „Poziciju mi nisu osigurale stranačke strukture - najveći dio svog radnog vijeka posvetila sam obrani javnog interesa. I nitko me nikada nije mogao kupiti ni zastrašiti“, rekla je Radojčić, pa bi netko tko je ne poznaje pomislio da je čitav radni vijek provela u realnom sektoru, a ne kao profesionalna ekološka aktivistkinja, što je isto jedna vrsta uhljebništva, jer udruga Zelena Istra, u kojoj je zaposlena, svoje prihode sigurno ne ostvaruje na tržištu.        

Također, Dušica Radojčić se poziva na transparentnost, a u svom životopisu je preskočila 11 godina. Naime, navela je da „nakon svršetka studija seli u Italiju, gdje boravi jedanaest godina“, ali njezini birači ostat će uskraćeni za informaciju što je radila tih 11 godina.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa