Komentar dana Nenada Čakića

Nakon kršanskog i kompletan pićanski HSS prelazi u IDS?

0
Nakon kršanskog i kompletan pićanski HSS prelazi u IDS?

Na svečanom polaganju vijenaca u Vinežu povodom 100. obljetnice Labinske republike, nakon predsjednika Zorana Milanovića, vijence su položili predstavnici Županije, Grada Labina i sve četiri općine Labinštine. Pored Općine Kršan, čiji je načelnik Valdi Runko bio bolestan pa ga je zamijenio njegov bivši zamjenik Roman Carić, jedino Općinu Pićan nije predstavljao aktualni općinski načelnik.

Umjesto načelnika Ivana Frankovića, vijenac je položio potpredsjednik Vijeća Dean Močinić, za kojeg je naš portal još u prosincu 2019. godine pisao da bi mogao biti IDS-ov kandidat na izborima za načelnika Općine Pićan u svibnju ove godine.

Njegovo sudjelovanje na svečanosti u Vinežu može se protumačiti i kao neslužbena potvrda kandidature. Vijest je još zanimljivija ako znamo da je Močinić dugogodišnji istaknuti član pićanskog HSS-a. HSS je u Pićnu u nekoliko mandata bio u postizbornoj koaliciji s IDS-om, pa će Močiničev prelazak u IDS vjerojatno značiti i gašenje pićanskog ogranka HSS-a i prelazak svih članova ove stranke u IDS.

Identična situacija dogodila se u Općini Kršan u veljači 2012. godine. Tada je kompletan kršanski HSS prešao u IDS, a tadašnji predsjednik kršanskog HSS-a Boris Babić godinu dana kasnije bio je IDS-ov kandidat za načelnika Općine Kršan.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa