Komentar dana Nenada Čakića

SDP je pogriješio s kandidaturom Sanje Radolović

3
SDP je pogriješio s kandidaturom Sanje Radolović

Sada je i službeno: kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Pule bit će saborska zastupnica Sanja Radolović. Iako će svatko reći da je to bilo očekivano, ipak sam mislio da će nakon objave da će IDS-ova kandidatkinja biti Elena Puh Belci, SDP izaći s muškim kandidatom.

Da je IDS-ov kandidat ostao Marin Lerotić, njen kolega iz saborskih klupa, izbor Sanje Radolović za njegovu protukandidatkinju itekako bi imao smisla. Oboje saborski zastupnici, oboje mladi i oboje neiskusni. Njegova prednost bila bi što bi mu uz ime pisalo IDS, a njezina što je žena. Šanse bi imali podjednake.

A koja je prednost Sanje Radolović nad Elenom Puh Belci? Koji je njezin faktor X? Koju dodanu vrijednost SDP-ova kandidatkinja sad ima pred IDS-ovom kandidatkinjom za gradonačelnicu Pule?

Obje su ljevičarke, obje su obrazovane, obje su lijepe i šarmantne, što je u politici itekako bitno (ma što god BaBe mislile o tome) i obje neiskvarene. Samo što Elena Puh Belci, za razliku od svoje protukandidatkinje, ima ogromno iskustvo u upravljanju gradom.

Zbog svega toga, da sam ja SDP-ov izborni strateg, Eleni Puh Belci suprotstavio bih muškarca. Ako ništa drugo imao bi rodnu prednost, što je u hrvatskoj politici još uvijek bitno.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa