Komentar dana Nenada Čakića

Što se mene tiče Facebook može sutra prestati s radom

5
Što se mene tiče Facebook može sutra prestati s radom

U sporu između Facebooka i Australije, koja će vrlo vjerojatno biti prva zemlja u svijetu koja će natjerati američku internetsku kompaniju da izdavačima plaća vijesti koje sada besplatno šera po svojoj platforni, začudili su me neki komentari kolega novinara, koji su u obranu Facebooka napisali da su zahvaljujući ovoj platformi mnogi lokalni mediji vidljivi. Jadan li je medij kojem Facebook treba da bi bio 'vidljiv'.   

Naš portal je najbolji dokaz nevažnosti Facebooka. Mi čak nemamo ni svoju službenu Facebook stranicu, a posjeta nam je impresivna. Što se mene tiče, da Facebook sutra prestane s radom, ništa mi se bitnoga ne bi promijenilo ni na privatnom ni poslovnom planu.

A mislim da bi i čitav svijet generalno bio bolji da nema Facebooka. Pa ako će njegov vlasnik, svaki put kada mu neka zemlja zaprijeti oporezivanjem ili pravičnijom raspodjelom zarade od oglašavanja, privremeno 'ugasiti' Facebook u toj zemlji, kao što je učinio s FB vijestima u Australiji, neka to slobodno radi. Može i trajno. Mediji su postojali prije Facebooka, pa će postojati i poslije njega.  

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa