Od Uljanika su najviše koristi imali trgovci i Kinezi 

08.02.2021 - 10:03
Od Uljanika su najviše koristi imali trgovci i Kinezi 

Uvaženi kolega Milan Pavlović u Glasu Istre je danas objavio tekst da je Županijsko državno odvjetništvo odbacilo kaznenu prijavu protiv odgovornih ljudi u karlovačkom Adriadieselu, a koju je protiv njih pokrenuo Uljanik tijekom mandata Emila Bulića.

Za čitatelje je ovaj slučaj zanimljiv jer je Adriadiesel u većinskom vlasništvu Danka Končara, no meni je najzanimljivija bila informacija iz članka da je Uljanik od Adriadiesela naručio pomoćne agregate za 2,22 milijuna eura, a onda je karlovačka tvornica, umjesto da ih napravi u svom pogonu, agregate kupila od Kineza za 1,7 milijuna eura.

To mi je kao u onom vicu o Hercegovcu je za posao dao ponudu od tri milijuna, a Švabo je za isti posao nudio milijun. „Milijun tebi i milijun meni“, rekao je Hercegovac naručitelju. „A preostali milijun?“, upita ga naručitelj. „To ćemo dati Švabi da napravi posao“, rekao je Hercegovac.   

Nije Švabo, ali je Kinez. Dovoljno za razbijanje mita da je brodogradnja bila pokretač industrije. Od ovakve brodogradnje, koja je naposljetku i dovela do propasti Uljanika, koristi su imali samo Kinezi, trgovci i nakupci. (Foto: Srećko Niketić/PIXSELL)

Tweet