Komentar dana Nenada Čakića

Zbog Elene Puh Belci najsretniji su žitelji općine Cerovlje

0
Zbog Elene Puh Belci najsretniji su žitelji općine Cerovlje

IDS je poslušao glas naroda i za gradonačelnicu Pule odlučio kandidirati Puljanima omiljenu Elenu Puh Belci. Tu im se mora priznati da imaju politički instinkt, da znaju kada je vrijeme za nekoga umiroviti, kada nekog mladog treba promovirati ili nekog kontaminiranog privremeno ili trajno skloniti.

Prirodni nasljednik Borisa Miletića na čelu Pule bio je Robert Cvek, ali on se, kao vojnik partije, dobrovoljno žrtvovao. Kada su pulski građanski aktivisti krenuli 'pucati' prema gradonačelniku, on se poput bodyguarda bacio ispred njega, primio sve metke namijenjene Miletiću i politički poginuo.

Tada se razvila ideja da gradonačelnik Pule postane neko novo, mlado lice, a najlogičnije rješenje bio je IDS-ov skojevac Marin Lerotić, pa je s tom idejom zasigurno i kandidiran u Sabor. Vjerojatno je procijenjeno da je godinu dana saborske pozornice dovoljno za promociju potencijalnog kandidata za gradonačelnika Pule.

Lerotić je s liste za Sabor izgurao dotadašnjeg zastupnika Emila Dausa iz Cerovlja, kojem je vjerojatno obećano da će ponovo u Sabor nakon lokalnih izbora kada Lerotić postane gradonačelnik Pule.

Ali mali se nije dovoljno istaknuo. Aktivan je u Saboru, na svakoj sjednici nešto kaže, ali njegove rečenice teško dopiru do šire javnosti. Kada su IDS-ovci napravili internu anketu u Puli, shvatili su da građani Pule puno više nego njega doživljavaju aktualnu zamjenicu gradonačelnika Elenu Puh Belci.

Ne treba biti neki veliki politički analitičar za predvidjeti da će Elena Puh Belci biti iduća gradonačelnica Pule. Čak se usudim reći da IDS već dugo u nekom gradu nije imao tako uvjerljivog kandidata. Marin Lerotić je još mlad pa će morati čekati neku drugu priliku, u toplini svoje saborske stolice. A Emil Daus će se do daljnjeg zadovoljiti samo funkcijom načelnika Cerovlja, što će najviše obradovati žitelje ove općine jer im načelnik neće svaki tjedan biti u Zagrebu.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa