Komentar dana Nenada Čakića

Tušek možda je negativac, ali Šimunić je obična pizda

28
Tušek možda je negativac, ali Šimunić je obična pizda

Hrvatska se danas zabavljala političkim skandalom iz Zagorja. Nezavisni vijećnik Viktor Šimunić snimio je i predao medijima pokušaj saborskog zastupnika HDZ-a Žarka Tušeka da ga pridobije financiranjem kampanje. Na snimci se jasno čuje kako Tušek zajedno s HDZ-ovim gradonačelnikom Oroslavlja Emilom Gredičakom nezavisnom vijećniku Viktoru Šimuniću nudi pomoć u financiranju kampanje za lokalne izbore u svibnju te suradnju s HDZ-om koja bi bila nagrađena jednom od raznih funkcija koje su se u tom razgovoru spomenule.

Ništa novo na hrvatskoj političkoj sceni i uopće ne mislim, poput nekih oporbenih političara da je to isključivo HDZ-ov modus operandi. Posebno su mi smiješni bili komentari iz SDP-a i Mosta. SDP-ovci su u svoje Predsjedništvo prije nekoliko mjeseci odabrali čovjeka osuđenog zbog još očitije političke korupcije, a Mostovci bolje da se pokriju ušima. Slučajno znam što su sve, u kratko vrijeme dok su bili na vlasti, obećavali i nudili nekim ljudima u Istri, ako budu njihovi kandidati na lokalnim izborima.

I još nešto. Za većinu Tušek je u ovoj priči jedini negativac. Meni osobno u čitavoj aferi puno je antipatičniji Šimunić. Ljudi koji tajno snimaju privatne razgovore i onda s njima izlaze u javnost, nikada mi nisu bili simpatični. Tušek možda je negativac, ali Šimunić je obična pizda. Uostalom, prema onome što se čuje iz snimke, meni je izgledalo da vrlo aktivno sudjeluje u pregovorima. Tko zna, možda nije bio zadovoljan ponuđenim. (Foto: Robert Anić/PIXSELL)  

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa