Komentar dana Nenada Čakića

Iako više sliči pustinjaku nego političaru i dalje je najveći

4
Iako više sliči pustinjaku nego političaru i dalje je najveći

Ivan Jakovčić se 19. siječnja na svom Instagram profilu pohvalio zanimljivim jubilejom – 30 godina od učlanjenja u IDS. U zemljama s deficitom demokracije datum učlanjenja voljenog vođe u jedinu stranku čak bi mogao biti i državni praznik.

U Istri srećom jednopartijski sustav nije ozakonjen, pa državni, pardon županijski praznici nisu ni 19. siječanj kada se Nino učlanio u IDS, ni 7. srpanj (1991.) kada je izabran za predsjednika stranke, a ni 14. veljače (2014.) kada je izabran za doživotnog počasnog predsjednika IDS-a.          

Nino Jakovčić je na čelu IDS-a i Istre bio pune 23 godine i više od njega u čitavoj Europi na vlasti su samo Aleksandar Lukašenko i Milo Đukanović.

Iako se povukao u političku mirovinu, pa čak i izgledom, umjesto na političara, više podsjeća na kombinaciju Leonarda DiCapria iz filma 'Povratnik' i Bedaneca iz kultnog 'Kekeca', Nino je i dalje najveći. To se u zraku osjeti na svakom eventu kojem nazoči počasni predsjednik IDS-a. Jakovčićeva karizma i dalje je neupitna i njegova pojava, na bilo kojem događaju ili skupu, zasjeni sve ostale sudionike i govornike. 

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa