Komentar dana Nenada Čakića Komentar dana Nenada Čakića

IDS i SDP promptno reagirali na najavu kandidature Dušice Radojčić

3
IDS i SDP promptno reagirali na najavu kandidature Dušice Radojčić

Danas u 13 sati na pulskom Forumu službeno će se objaviti osnivanje pulske platforme Možemo! i ulazak ove stranke na istarsku i pulsku političku scenu. U ime inicijativne grupe Možemo! Pula govorit će Dušica Radojčić, Koviljka Aškić i Miha Paus, a u ime stranke Možemo! saborski zastupnici Sandra Benčić i Tomislav Tomašević.

Za očekivati je da će platforma Možemo! na današnjoj presici objaviti i kandidaturu Dušice Radojčić za gradonačelnicu Pule.

Medijski je to trebao biti dan rezerviran za Dušicu Radojčić, sva svijetla istarske medijske scene danas su trebala biti uperena prema ovoj poznatoj građanskoj aktivistici, ali IDS i SDP su promptno reagirali i pokušat će joj već na prvom predstavljanju ukrasti show.

Naime, samo par sati nakon poziva platforme Možemo! novinarima su upućena još dva poziva za presice političkih stranaka.          

Istog dana, u 10 sati ispred ulaza u Muzil press konferenciju održat će predsjednica SDP-a Pule i saborska zastupnica Sanja Radolović te potpredsjednik pulskog SDP-a i gradski vijećnik Igor Belas. Ne treba ni podsjećati da je Sanja Radolović vrlo vjerojatna kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Pule.  

Sat vremena kasnije u prostorijama IDS-a održat će se press konferencija na temu 'EU natječaj namijenjen podršci mladima u Hrvatskoj posljednja slamka spasa za mlade'. Tema nije nešto posebno medijski atraktivna, ali su zanimljivi njeni sudionici - saborski zastupnik IDS-a Marin Lerotić i predsjednik Kluba mladih IDS-a Alen Gržinić. Ne treba ni podsjećati da je Marin Lerotić vrlo vjerojatni kandidat IDS-a za gradonačelnika Pule.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa