Komentar dana Nenada Čakića

Vitasović protiv IDS-a? Bila bi to medijska poslastica

2
Vitasović protiv IDS-a? Bila bi to medijska poslastica

Kako doznaje Glas Istre, na sjednici podružnice vodnjanskog IDS-a aktualni gradonačelnik Klaudio Vitasović stranačkim kolegama je obznanio odluku da se na predstojećim lokalnim izborima neće ponovno kandidirati za tu funkciju.

Da IDS svom gradonačelniku, koji je na čelu Vodnjana proveo dva desetljeća, neće dati podršku za još jedan mandat postalo je jasno kada su se na HTV-u u kratkom vremenu pojavila čak tri negativno intonirana priloga o Vitasoviću. Svima je, naravno, odmah bio jasno da je napad na Klaudija Vitasovića iniciran upravo iz redova IDS-a, iz krugova koji ga više nisu htjeli na čelu Vodnjana.

Jedini upitnik bio je hoće li se Vitasović usuditi ići protiv svoje stranke i na izborima u svibnju izaći kao nezavisan kandidat za gradonačelnika. Takav fajt, nažalost, u Istri još nismo imali, da se aktualni gradonačelnik ili načelnik odmetne od IDS-a i da se za novi mandat nadmeće s kandidatom IDS-a.

Bilo je uoči prošlih izbora par napetih situacija u nekoliko općina koje su mirisale na nedavanje podrške aktualnim načelnicima, ali su u stranci vjerojatno procijenili da im je manja šteta još četiri godine trpjeti nekog svojeglavog načelnika nego riskirati gubitak izbora.

(Grado)načelnik koji nekim gradom ili općinom vlada tri ili četiri mandata, očekivano, ima dosta neprijatelja, ali i veliki broj prijatelja i dužnika. Zato bi nadmetanje aktualnog (grado)načelnika, odmetnutog od IDS-a i novog IDS-ovog kandidata za čelnu funkciju u nekom gradu ili općini bila prava medijska poslastica. Šteta što je u Vodnjanu nećemo imati, jer Klaudio Vitasović sigurno ne bi bio bez šansi. 

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa