Komentar dana Nenada Čakića

Teoretičari zavjera više ni Crvenom križu ne vjeruju

1
Teoretičari zavjera više ni Crvenom križu ne vjeruju

Posljednjih godina, s procvatom društvenih mreža, u čitavom svijetu svjedočimo ozbiljnom društvenom fenomenu – potpunom nepovjerenju u znanost i institucije. Pametnjakovići više ne vjeruju znanstvenim, zdravstvenim i drugim institucijama, čega smo se naslušali tijekom pandemije koronavirusa, a ova katastrofa s potresom u Banovini pokazala je, nažalost, da postoji i veliki broj onih koji više ne vjeruju ni ozbiljnim humanitarnim institucijama poput Crvenog križa, pa trolaju po društvenim mrežama postove u kojima pozivaju ljude da ne uplaćuju novac za pomoć na račun Crvenog križa.

Da je netko starim Grcima i Rimljanima rekao da će sva njihova znanstvena i druga empirijska postignuća za petstotinjak godina netko dovesti u pitanje (a to se stvarno desilo u 'mračnom' srednjem vijeku), bili bi ga proglasili ludim.

Ako se nastavi ovaj teror mediokriteta i raznih teoretičara zavjera u javnom prostoru, i ako im se mi razumni ozbiljno ne odupremo, naši prapraunuci će možda ponovo živjeti u nekom mračnom svijetu u kojem se znanstvenike pali na lomači. (Foto: Ivica Galović/PIXSELL)  

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa