Komentar dana Nenada Čakića

U Istri IDS mora preuzeti odgovornost za stopu procijepljenosti

10
U Istri IDS mora preuzeti odgovornost za stopu procijepljenosti

Istarski političari na sva su se zvona hvalili kada je Istra u jednom trenutku bila jedina zelena regija u EU, dakle područje s najmanje zaraženih Covidom-19. S obzirom da je sezona već bila završila i da od toga u tom trenutku nije bilo nekakve ekonomske koristi, ja u tome nisam vidio ni neki poseban promidžbeni efekt. Biti u društvu jedne poljske i jedne bugarske regije meni i nije bilo nešto posebno cool.

Ono na što bih kao Istrijan iskreno bio ponosan je kada bi naša regija do ljeta imala najveću stopu procijepljenosti u EU, kada bi najveći postotak osoba koje su se cijepile protiv Covida-19 bio u Istarskoj županiji.

To bi bilo nešto s čime bismo se s pravom mogli hvaliti, a da ne spominjem direktne ekonomske učinke, jer nije svejedno otići na ljetovanje u regiju u kojoj je većina domicilnog stanovništva cijepljena ili negdje gdje se više od polovice, pa i više od toga nije htjelo cijepiti.

Ako Istra u tome ne uspije, najveća odgovornost bit će na lokalnoj vlasti. Za IDS će biti porazno ako sredinom svibnja, nekoliko dana uoči izbora i dva tjedna prije početka sezone, Istra bude imala jednu od lošijih stopa procijepljenosti.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa