Komentar dana Nenada Čakića

Cijepljenje neće biti obavezno, ali će protivnicima život biti otežan

12
Cijepljenje neće biti obavezno, ali će protivnicima život biti otežan

Ne slažem se s protivnicima cijepljenja, tzv. antivakserima, ali sam isto tako protivnik obaveznog cijepljenja. Tko se ne želi cijepiti, ne mora. Ali takve će sustav neminovno izolirati. Protivnici cijepljenja ostvarit će svoje pravo da ne budu cijepljeni, ali će istovremeno zbog svoje odluke imati toliko ograničenja da će morati zaboraviti na život kakav su imali prije pandemije.

Vrlo je vjerojatno da se (naravno tek kada cjepivo svima bude dostupno) u javne prostore (državne, županijske i gradske institucije) neće moći ući bez potvrde o cijepljenju, moguće je da se bez takve potvrde neće moći ući ni u kazalište, kino ili na utakmice. Tony Cetinski će koncerte moći održavati samo u privatnim prostorima, jer za javne neće dobiti dozvolu. Recimo, u pulsku Arenu više neće smjeti. Kao ni Thompson, koji u pulsku Arenu neće moći čak i ako se cijepi.

Mnoge će tvrtke prednost pri zapošljavanju davati osobama koje su se cijepile. U niti jednu bolnicu ili Dom zdravlja neće se moći ući bez potvrde o cijepljenju. Dakle, cijepljenje neće biti obavezno, ali će onima koji se ne cijepe život biti otežan. Kao odlazak u crkvu u komunizmu. Nitko ga nije branio, ali je život bio otežan svakome tko je odlazio. (Foto: Željko Lukunić/PIXSELL)  

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa