Komentar dana Nenada Čakića

Pozvali su nas da se cijepimo protiv gripe, a nigdje cjepiva

1
Pozvali su nas da se cijepimo protiv gripe, a nigdje cjepiva

Do sada se nikada nisam cijepio protiv gripe. Ne zbog toga što imam nešto protiv cijepljenja, baš naprotiv, već mi se jednostavno nije dalo gnjaviti s time. No, ove sam godine odlučio poslušati preporuku Zavoda za javno zdravstvo i cijepiti se protiv gripe. Jer kada već nisam siguran hoću li izbjeći Covid, barem da se osiguram da nemam gripu.

I nisam se zbog toga namjeravao javiti svom liječniku obiteljske medicine i gurati se ispred onih kojima takvo cjepivo možda i život znači, već sam svoju dozu namjeravao kupiti u ljekarni. Tijekom zime ću na razne gluposti potrošiti sto kuna, pa mogu toliko potrošiti i na svoje zdravlje.

Nažalost, država nas je pozvala da se cijepimo protiv gripe, ali nije osigurala dovoljno cjepiva. Nakon prvih količina koje su rasprodane još u listopadu, trenutno u niti jednoj ljekarni ne možete kupiti cjepivo protiv gripe. Ne tražim ga besplatno, dajte mi da ga kupim. Pa zar je i kapitalizam otišao u klinac?! Farmaceutskoj industriji nudim novac, a oni ga ne žele. 

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa