Komentar dana Nenada Čakića Komentar dana Nenada Čakića

Sudjelovanje potpredsjednika Vlade u državnom protokolu nije vijest  

1
Sudjelovanje potpredsjednika Vlade u državnom protokolu nije vijest  

Za mnoge medije glavni događaj na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje bilo je sudjelovanje potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića u Koloni sjećanja u Vukovaru.

Žalosno je što je uopće vijest da u državnom protokolu sudjeluje potpredsjednik Vlade, kojem je sudjelovanje u takvim događajima u opisu radnog mjesta. Kao da kuhar u nekom restoranu bira kome će kuhati ili da nogometaš bira klubove protiv kojih će igrati.      

Ispada da bi građani Hrvatske trebali biti počašćeni time što je Srbin Milošević uopće pristao biti potpredsjednik hrvatske Vlade, kao da je riječ o nekom bogatom filantropu, a ne običnom uhljebu koji čitav radni vijek, samo zbog činjenice što je Srbin po nacionalnosti, parazitira u hrvatskom javnom prostoru.

Mene osobno više je dirnula priča Predraga Mišića, vukovarskog branitelja srpske nacionalnosti koji se u Domovinskom ratu borio na hrvatskoj strani. On već dva desetljeća, svake godine u drugom mjestu, obilježava sjećanje na žrtve Vukovara i Škabrnje. To je prava vijest, a ne sudjelovanje nekog uhljeba u državnom protokolu. (Foto: Davor Javorović/PIXSELL)  

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa