Komentar dana Nenada Čakića Komentar dana Nenada Čakića

Neka Stožer objavljuje podatke barem po bivšim općinama

5
Neka Stožer objavljuje podatke barem po bivšim općinama

Građanima je i dalje neshvatljivo zašto Stožer civilne zaštite Istarske županije ne objavljuje iz kojih gradova i općina dolaze zaraženi, kao što je to radio na početku pandemije. O tome sam pisao prije nekoliko dana i taj Komentar dana uvjerljivo je najčitaniji u posljednjih nekoliko mjeseci, što samo potvrđuje zanimanje čitatelja za taj problem.

Prema neslužbenom obrazloženju, nisu problem gradovi nego male općine, u kojima bi, prema mišljenju Stožera, odmah nastala hajka ako bi se objavilo da je, primjerice, jedna novozaražena osoba.

No, ako je to doista razlog, zašto Stožer onda ne bi objavljivao podatke po bivšim općinama, čija područja ionako imaju zajedničke stožere? Nije isto ako je dnevno više zaraženih na Bujštini, Poreštini ili Labinštini.

U mom gradu, svaki put kada se znalo da je povećan broj zaraženih, građani su se u pravilu nakon toga odgovornije ponašali, više su se nosile maske i bilo je manje privatnih okupljanja, pa bi objavljivanje takvih podataka imalo i pozitivan učinak.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa