Komentar dana Nenada Čakića

Matematički je utvrđeno da u Hrvatskoj živi barem 500 idiota

2
Matematički je utvrđeno da u Hrvatskoj živi barem 500 idiota

Najbizarniji su mi prosvjedi protiv ničega, odnosno protestiranje protiv problema ili situacije koja zapravo ne postoji. Nedjeljni antikorona prosvjed u Zagrebu pod nazivom "Dosta je bilo", besmislen je kao što bi u Hrvatskoj bio bedast prosvjed protiv, recimo, smrtne kazne ili zabrane abortusa. Jer u Hrvatskoj nema smrtne kazne, abortus nije zabranjen, a epidemiološke mjere toliko su blage da neki, poput primjerice liječnika, očajnički traže njihovo pooštravanje.

U Hrvatskoj u ovom trenutku zapravo nema niti jedne restriktivne antikorona mjere, osim zabrane većih okupljanja. Nema ograničenja rada trgovina i ugostiteljskih objekata, nema policijskog sata, nema zabrane putovanja, škole i vrtići rade… U ovom trenutku u Europi samo Švedska ima liberalniji model.

U Hrvatskoj čak ni nošenje zaštitnih maski nije obavezno. Postoji samo preporuka. Ako bez maske uđete u autobus ili trgovinu, nećete imati nikakve sankcije, naročito ne novčanu kaznu kao u mnogim europskim zemljama.

Prema izvješću policije na antikorona prosvjedu u Zagrebu bilo je oko 500-injak 'prosvjednika'. Dakle, matematički je utvrđeno da u Hrvatskoj živi barem 500 idiota. (Foto: Emica Elvedji/PIXSELL)

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa