Komentar dana Nenada Čakića

Glas Istre u stilu Vučića: sami zakuhali pa dijele lekcije o toleranciji

1
Glas Istre u stilu Vučića: sami zakuhali pa dijele lekcije o toleranciji

Novinari Glasa Istre posljednjih su se dana raspisali o izgradnji Islamskog kulturnog centra u Puli, projekta protiv kojeg nitko razuman ne bi trebao imati ništa protiv. No, kada se protiv nečega nitko ne buni onda tu nema ni neke velike novinske priče, da ne kažem senzacionalizma.

A Glas Istre je upravo tako, senzacionalistički, plasirao priču o izgradnji Islamskog kulturnog centra u Puli, vrištećim naslovom na naslovnoj stranici, samo tri dana nakon terorističkog napada u Beču. Istog dana snimili su i video anketu među Puljanima s bombastičnim naslovom 'Neki odgovori su nas zaprepastili'.

Naravno da se dio građana uznemirio, a pulski oporbeni političari jeftino i naivno navukli na Frankovu provokaciju. I onda, nakon što su sve zakuhali, novinari Glasa Istre krenuli su s visoka dijeliti lekcije i packe o toleranciji i suživotu.

To me podsjetilo na stil srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, koji svojim izjavama najprije uskovitla međunacionalne i međudržavne odnose, a onda krene smirivati ono što je sam zakuhao izigravajući nekakav faktor stabilnosti. (Foto: Glas Istre)

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa