Komentar dana Nenada Čakića Komentar dana Nenada Čakića

IDS će popularnost Dina Kozlevca sigurno iskoristiti na izborima

2
IDS će popularnost Dina Kozlevca sigurno iskoristiti na izborima

Dino Kozlevac, šef istarskog Stožera civilne zaštite, popularni Capo, vrlo je omiljen u istarskoj javnosti, pa se postavlja logično pitanje hoće li IDS njegovu popularnost iskoristiti na idućim lokalnim izborima, kao što je HDZ popularnost Vilija Beroša iskoristio na prošlim parlamentarnim izborima.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić je nedavno za Glas Istre, govoreći o potencijalnim kandidatima za gradonačelnika Pule rekao da „ima i puno kvalitetnih ljudi koji nisu članovi stranke, ali podržavaju naš rad“. Ali ono što vrijedi za Pulu, može se primijeniti za bilo koji istarski grad ili županiju.

Dino Kozlevac trenutno nije u nijednoj političkoj stranci. Svojevremeno je bio prvi čovjek istarskog SDP-a, a nakon razlaza s tadašnjim predsjednikom stranke Zoranom Milanovićem priključio se stranci bivšeg predsjednika Ive Josipovića.

No, i kao član SDP-a uvijek je zagovarao koaliciju s IDS-om, pa je u vrijeme najboljih odnosa IDS-a i istarskog SDP-a bio predsjednik Skupštine Istarske županije. Bez obzira u kojoj stranci bio, Kozlevac je uvijek bio blizak IDS-u.

Stoga neće biti iznenađenje ako prvi istarski vatrogasac osvane kao IDS-ov kandidat za neku dužnost ili funkciju. Osobno ga vidim kao nositelja liste IDS-a za Skupštinu Istarske županije i budućeg predsjednika Skupštine.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa