Komentar dana Nenada Čakića Komentar dana Nenada Čakića

Ako kazne plaćaju ugostitelji, neka ih plaćaju i trgovački lanci

1
Ako kazne plaćaju ugostitelji, neka ih plaćaju i trgovački lanci

Prije nekoliko dana inspektori Stožera civilne zaštite kaznili su nekoliko zagrebačkih klubova jer se njihovi gosti (pazite: ne oni, nego njihovi gosti) nisu pridržavali epidemioloških mjera. Gosti su plesali na plesnom podiju, što mjerama nije dopušteno. Jedan je vlasnik kluba morao platiti 30 tisuća kuna kazne. 

Ako se već ide na to da se kažnjavaju vlasnici objekta, a ne gosti (što je meni osobno glupo) zašto se onda istom logikom novčano ne kažnjavaju supermarketi i trgovački lanci u koje ulaze kupci bez zaštitnih maski?

Neki dan sam na blagajni jednog supermarketa bio u redu iza jednog mladića koji nije nosio masku. Blagajnica mu se samo glupavo nasmijala i pokroviteljskim tonom mu rekla kako, eto, u trgovinu baš i ne bi smio ulaziti bez maske i nakon toga mu uredno otipkala i naplatila robu. Minimalno što je mogla učiniti je da mu zbog toga što nema masku uskrati uslugu.

Zar nije bedasto da veliki trgovački lanci, koji ostvaruju milijunske prihode, nemaju nikakve sankcije ako im kupci ne nose maske, a vlasnici ugostiteljskih objekata, koji su ionako najpogođeniji pandemijom, moraju plaćati kazne ako im se gosti međusobno malo više približe? (Foto: Marko Dimić/PIXSELL

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa