Komentar dana Nenada Čakića Komentar dana Nenada Čakića

Izborom Saba u Predsjedništvo SDP-ovci izgubili jedinu prednost nad HDZ-om

1
Izborom Saba u Predsjedništvo SDP-ovci izgubili jedinu prednost nad HDZ-om

HDZ i SDP, dvije stožerne stranke hrvatske politike, osim u nekim ideološkim pitanjima, suštinski se vrlo malo razlikuju. Ako stavimo po strani ustaše i partizane, kada je riječ o stvarnim pitanjima od životne važnosti koji se tiču egzistencije svakog građana, poput golemog državnog aparata, načina funkcioniranja države, teritorijalnog preustroja, radnoj regulativi, reformi zdravstva i pravosuđa, vojnim i sigurnosnim pitanjima te vanjskoj politici, SDP i HDZ se ponašaju kao dvije sestrinske stranke.

Jedino što je SDP do sada razlikovalo od HDZ-a je opća percepcija da su u HDZ-u skloniji korupciji. Uz lako dokazivu činjenicu da HDZ raspolaže sposobnijim kadrovima od SDP-a, jedino zbog čega bi prosječan glasač centra glasao za SDP a ne za HDZ, do sada je bilo poštenje.

Nažalost, izborom Željka Sabe, pravomoćno osuđenog za političku korupciju, u Predsjedništvo stranke, SDP-ovci su izgubili jedinu prednost koji su do sada imali nad HDZ-om. Politički kriminalac Željko Sabo na unutarstranačkim je izborima dobio čak 3028 glasova (34,77 posto) svojih stranačkih kolega, što puno govori i o strukturi članstva najveće hrvatske oporbene stranke. (Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL)

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa