Komentar dana Nenada Čakića Komentar dana Nenada Čakića

Zoran Milanović je poput Josipe Lisac

2
Zoran Milanović je poput Josipe Lisac

Zoran Milanović je za svoju predsjedničku inauguraciju odabrao Josipu Lisac da izvodi državnu himnu. Lisica je to naravno izvela u svom stilu, pa se danima više pisalo i govorilo o načinu na koji je ona otpjevala 'Lijepu našu' nego o tome što je govorio novoizabrani predsjednik.

Neki su odobravali njenu izvedbu, ali većina je ipak bila šokirana i nisu svi imali razumijevanja za takvu interpretaciju nacionalne himne. Ali ako odabereš Josipu Lisac da ti otpjeva 'Lijepu našu', u startu moraš znati da će ta interpretacija zvučati svakako samo ne konvencionalno.

Isto je i sa Zoranom Milanovićem. Ako takvog političara izabereš za predsjednika onda moraš znati da ćeš na čelu države dobiti prgavca i svadljivca bez dlake na jeziku koji vrijeđa koga stigne, i s lijeve i desne strane političkog spektra. Jer Milanović kao predsjednik nije nimalo drugačiji od Milanovića kao premijera.

Oni koji su to tek sada shvatili, koji su glasajući za Zokija očekivali uljudbenog i pristojnog predsjednika, vjerojatno su očekivali i da će Lisica 'Lijepu našu' otpjevati poput, što ja znam, Tomislava Bralića na primjer. (Foto: Robert Anić/PIXSELL)

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa