Komentar dana Nenada Čakića Komentar dana Nenada Čakića

Nakon čitanja intervjua s Biljanom Borzan došlo mi je da se ispovraćam 

1
Nakon čitanja intervjua s Biljanom Borzan došlo mi je da se ispovraćam 

Ovog ljeta družili smo se s jednom dugogodišnjom prijateljicom koja je prije nekoliko godina s čitavom obitelji, suprugom i dvoje djece odselila u jednu zemlju Europske Unije. Ona je liječnica, rođena Osječanka i do odlaska u inozemstvo radila je u KBC Osijek.

I ona i suprug imali su siguran posao s plaćama iznad hrvatskog prosjeka, pa sam ih pitao zašto su otišli živjeti i raditi u stranu zemlju. Razlog je dr. Vladimir Borzan, tadašnji šef osječkog KBC-a i suprug istaknute SDP-ovke i europarlamentarke Biljane Borzan.

Politička kadroviranja (tada je SDP bio na vlasti u državi) i podobnost na uštrb stručnosti toliko su joj se omrazili da se cijela obitelj spakirala i, vrlo vjerojatno, zauvijek napustila Hrvatsku. Nakon razgovora s njom malo sam proguglao dr. Borzana i doista po slavonskim medijima sam pronalazio samo afere iz vremena Borzanova šefovanja osječkim KBC-om. Čak sam doznao da moja prijateljica nije jedina koja je zbog njega napustila KBC Osijek, u nekim tekstovima spominje se čak desetak liječnika.

I onda u Glas Istre pročitam intervju s doktorovom suprugom, uvaženom SDP-okom Biljanom Borzan, koja poput neke moralne vertikale onako s visoka moralizira kako je „Josipa Rimac personifikacija svega onoga kako funkcionira naše društvo“. Došlo mi je da se ispovraćam. (Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL)

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa