Komentar dana Nenada Čakića Komentar dana Nenada Čakića

A zašto Veljača nikada nije stala u zaštitu Kolinde?

0
A zašto Veljača nikada nije stala u zaštitu Kolinde?

Kolinda Grabar-Kitarović je rekla da će se nakon mandata, među ostalim, posvetiti "promicanju zaštite od nasilja nad ženama i djecom". Tu njenu izjavu oštro je napala Jelena Veljača, producentica, scenaristica i aktivistica za prava žena i zaštitu od nasilja. 

Naime, Veljača je istakla da je predsjednica tijekom svojeg mandata pokazala malo sluha za žene koje su žrtve nasilja te se nije odazivala na pozive za suradnju koje joj je slala inicijativa #SpasiMe, koja se bori za prevenciju nasilja u obitelji, i nad ženama i djecom.

Pa draga Jelena, možda vam se predsjednica nije javljala jer je shvatila da ste neprincipijelne i politički obojene, jer niti jednom niste stale u njenu zaštitu. Naime, neosporna je činjenica da je Kolinda Grabar Kitarović tijekom pet godina svojeg mandata, kao nitko prije nje, sustavno vrijeđana i omalovažavana samo zato što je žena i svih pet godina je bila žrtva najgrubljih seksističkih ispada. Zašto inicijativa #SpasiMe, ali ni jedna druga ženska udruga, nikada nisu stale u zaštitu Kolinde Grabar Kitarović?

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa