Komentar dana Nenada Čakića

Boris Sabatti ili Ezio Pinzan: mogući IDS-ovi ministri?

1
Boris Sabatti ili Ezio Pinzan: mogući IDS-ovi ministri?

Ako Restart koalicija pobijedi na izborima, IDS-u će vjerojatno pripasti jedno ministarsko mjesto kao i u dvije prijašnje lijeve vlade. U Račanovoj vladi Ivan Jakovčić je bio ministar europskih integracija, a u Milanovićevoj vladi IDS-u je pripadao resor turizma. Najprije je ministar bio Veljko Ostojić, a nakon njegove afere sa zemljištem na čelo ministarstva turizma došao je Darko Lorencin.

S obzirom da u SDP-u, ako pobijede, najavljuju ukidanje nekih ministarstva, među kojima i turizma, a i Boris Miletić je prije nekoliko mjeseci izjavio da IDS, ako bude u budućoj vladi, ne želi resor turizma, bit će zanimljivo koje će ministarstvo dobiti IDS-ovci ako Davor Bernardić bude u prilici sastavljati novu hrvatsku vladu.

Kada je rekao da ne žele resor turizma, Miletić je odmah naveo i što bi htjeli – ministarstvo poljoprivrede. Navodno se o tome razgovaralo i tijekom pregovora o ulasku IDS-a u Restart koaliciju, a kao drugi resor, koji bi zadovoljio IDS-ovce, spominjalo se ministarstvo regionalnog razvoja.

IDS ima kvalitetne kadrove za oba resora. Odličan ministar poljoprivrede bio bi Ezio Pinzan, sadašnji županijski pročelnik za poljoprivredu. Hendikep mu je što nije član stranke, jer ministar je ipak politička funkcija, ali riječ je o vrsnom stručnjaku za poljoprivredu i ribarstvo s velikim iskustvom i u realnom sektoru.

Ako IDS-u pak dopadne ministarstvo za regionalni razvoj, onda je Boris Sabatti, direktor Istarske razvojne agencije (IDA), idealna osoba za ministra. Naravno, da bi se o tome uopće počelo pregovarati, Restart koalicija najprije treba pobijediti na izborima.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa