Komentar dana Nenada Čakića

HDZ-ovi ministri su u pravu: Istra doista bolje prolazi kada je HDZ na vlasti

1
HDZ-ovi ministri su u pravu: Istra doista bolje prolazi kada je HDZ na vlasti

Ministri Oleg Butković i Gari Cappelli te bivši ministar Anton Kliman, prva trojica na listi HDZ-a u VIII. izbornoj jedinici, prvog dana izborne kampanje u svojim su izjavama naglašavali kako Istra uvijek više napreduje kada je na vlasti u državi HDZ nego SDP.

Iako to IDS-ovi župani, gradonačelnici i načelnici nikada javno neće priznati (učinit će to tek u neformalnim razgovorima bez novinarskog mikrofona), HDZ-ovi ministri doista govore istinu. Istra uvijek bolje prođe kada je na vlasti HDZ nego SDP. Dvije lijeve vlade, Račanova i Milanovićeva, ne samo da su malo učinili za Istru, nego su je, poput Milanovićeve, čak pokušali učiniti manje samostalnom ukidanjem nekih županijskih ispostava državnih tvrtki i institucija i njihovim preseljenjem u Rijeku.

Mnogi istarski (grado)načelnici često su se u neformalnim razgovorima znali požaliti da su im vrata raznih ministarstava otvorenija kada tamo sjede HDZ-ovci nego SDP-ovci, a istarski kapitalni projekti prije će dobiti državnu potporu ako je na vlasti HDZ nego SDP. (Foto: Nel Pavletić/PIXSELL)

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa