Komentar dana Nenada Čakića

Pupovac zamjenjuje teze: on poene skuplja na etničkoj mržnji

3
Pupovac zamjenjuje teze: on poene skuplja na etničkoj mržnji

„Oni koji na etničkoj mržnji i predrasudama zarađuju političke poene, grade političku moć, obmanjuju narod. Oni druge nazivaju etnobiznismenima, a oni su zapravo ogledni primjer toga koji na etničkoj mržnji prave politički biznis, kako bi mogli nastaviti praviti svoj pravi, profiterski biznis", rekao je Milorad Pupovac odgovarajući na optužbe Miroslava Škore da je etnobiznismen.

Ovo je školski primjer zamjene teza, jer ako netko u ovoj zemlji političke poene skuplja na etničkoj mržnji onda je to Pupovac. Ponekad se čini da je on najsretniji kada neki neotesani balavac ispiše grafit protiv Srba ili kada neki Hrvat u susjedskoj svađi ili zbog parkiranja napadne Srbina.

Kada bi svega toga nestalo političari poput Pupovca više ne bi imali razlog postojanja. Zato će on svaki, pa i najmanji nacionalistički eksces uvijek predimenzionirati do najveće moguće razine. Jer u zemlji u kojoj Srbi i Hrvati žive skladno (a Hrvatska je uglavnom takva, što god srpski i hrvatski nacionalisti mislili), za političare poput Pupovca ne bi bilo mjesta.

Šteta što ovaj intelektualac misli da isticanjem međunacionalnih konflikata pomaže srpskoj zajednici u Hrvatskoj. Nažalost, svojom politikom samo im odmaže. Više bi im pomagao kada bi u hrvatskoj javnosti promovirao uspješne poduzetnike, sportaše, studente i druge hrvatske građane srpske nacionalnosti koji s ponosom ističu pripadnost srpskom narodu i hrvatskoj državi. (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa