Komentar dana Nenada Čakića Komentar dana Nenada Čakića

Možda je i Račan u Bernardićevim godinama ispadao blesav

4
Možda je i Račan u Bernardićevim godinama ispadao blesav

Prema lideru Restart koalicije Davoru Bernardiću imam osjećaje kao svojedobno prema Tomislavu Karamarku. Likovi u svojim javnim istupima ispadaju tako blesavi, a opet, kada pogledaš kako se spretno održavaju u vrhu politike, shvatiš da to ipak ne može netko blesav. Bernardić je uz to i diplomirao fiziku na PMF-u, što znači da je riječ o vrlo inteligentnoj osobi.

I kada netko kaže da Bero nije ni do koljena svojim prethodnicima Milanoviću i Račanu, naročito ovom drugom, opet malo promislim pa kad podvučem crtu ispod Račanove političke karijere, baš i ne vidim nešto toliko veliko u odnosu na Bernardića. Oboje su jednako spretni u održavanju na vlasti i to im je najveća, ako ne i jedina vrlina.

Račan je jednu rečenicu pričao deset minuta tako da se u njenoj osmoj minuti više nitko nije sjećao riječi iz prve dvije minute, pa je na kraju uvijek ispalo mudrije nego što jest, ali iskreno, sve je to bilo šuplje i isprazno. Baš poput Berovih bisera i ispada, samo što lider Restarta to ispali u minuti pa sve ispadne još nezgrapnije.

Davor Bernardić ima 40 godina, a Ivica Račan u tim je godinama bio relativno nepoznati direktor partijske škole u Kumrovcu. Ako je 1984. godine, kao 40-godišnjak i valjao kakve gluposti, šira javnost za njih nije znala. Predsjednik SKH, kasnijeg SDP-a postao je u 45. godini života, a premijer u 56. godini. U tim godinama i Bero će vjerojatno izgledati mudro. (Foto: Srećko Niketić/PIXSELL)

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa