Komentar dana Nenada Čakića Komentar dana Nenada Čakića

Vitasović je pjevao na najvećem desničarskom derneku protiv Račanove vlade

2
Vitasović je pjevao na najvećem desničarskom derneku protiv Račanove vlade

Nakon što je Visoki prekršajni sud presudio da Marko Perković Thompson smije vikati 'Za dom spremni' na početku Čavoglava, Alen Vitasović je na društvenim mrežama napisao da Thompson nikada ne bi smio pjevati u pulskoj Areni.

„Ako bude pjevao onda ja odlazim. Istina, čovjek me zvao i otpjevao sam 'ajmo Istro i Zagorje'. Pjesma je ok. Ali svjetonazor Perkovića je sramota. Sramota“, napisao je Vitasović.

No, Alen Vitaosvić nije samo dao svoj glas u pjesmi „Lijepa li si“, koja je već godinama neslužbena himna hrvatske nogometne reprezentacije. Alen je s Thompsonom nastupio uživo i na poznatom koncertu na splitskom Poljudu 15. rujna 2002. godine u jeku najveće antihaške i antiračanovske histerije. Na koncertu je bilo preko 40 tisuća ljudi, ili bolje reći sva su sjedala bila ispunjena osim dva, koja su organizatori simbolično čuvali za, u to vrijeme, odbjegle generale Norca i Gotovinu.

Spektakl na Poljudu tada je završen pjesmom 'Lijepa li si' u originalnoj pjevačkoj postavi s Giulianom, Matem Bulićem, Mladenom Grdovićem, Miroslavom Škorom i - Alenom Vitasovićem. Može Alen sada govoriti što hoće, ali tada je bio aktivni sudionik najvećeg desničarskog derneka nakon dolaska na vlast tzv. 'šestorke' na čelu s Račanom i Mesićem.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa