Reforme moguće samo s velikom koalicijom HDZ-a i SDP-a

1
Reforme moguće samo s velikom koalicijom HDZ-a i SDP-a

Teritorijalni preustroj, zakon o radu, reforma javne uprave, porez na nekretnine, ukidanje parazitskih institucija… samo su neki od reformskih zahvata nužno potrebnih ovoj državi. I niti jedna vlada ih neće moći ostvariti dok god saborske većine ovise o raznim pupovcima, vrdoljacima, bandićima, hreljama, žetončićima i malim interesnim strankama.

Kako će SDP, primjerice, ići na smanjenje ili ukidanje županija kada mu potencijalni politički partneri u startu uvjetuju opstanak istarske i međimurske županije? Kako će HDZ ili SDP mijenjati zakon o radu, kada će mu onaj tko ostane u oporbi populistički huškati sindikate protiv bilo kakvih promjena?

Jedini način da se u ovoj zemlji naprave ozbiljnije reforme je velika koalicija HDZ-a i SDP-a, bez malih ucjenjivača koji ne vide dalje od svog interesa. Jedino Vlada sastavljena od dviju najvećih stranaka može provesti ozbiljne reforme. Neka zajedno vladaju godinu dana, resetiraju kompletan sustav i onda neka padnu. Nakon toga neka vlada tko hoće i s kim hoće.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa