Komentar dana Nenada Čakića

Neka IDS građanima Istre najprije odgovori na ovo pitanje 

3
Neka IDS građanima Istre najprije odgovori na ovo pitanje 

„Želimo jasan stav SDP-a o samostalnom statusu Istre u budućem teritorijalnom preustroju Hrvatske“, pregovarački je stav IDS-a o eventualnoj koaliciji ovih dviju stranaka na predstojećim parlamentarnim izborima.

„Jesmo za reforme, ali ne u svojoj kući“, zajednički je nazivnik svih hrvatskih političkih stranaka, interesnih grupa, institucija i inih koji već dva desetljeća zagovaraju reforme i razne restartove u Hrvatskoj.

Stoga bi IDS, prije SDP-ovog odgovora, trebao građanima Istre pojasniti što za običnog čovjeka u praksi mijenja je li Istra posebna regija ili dio neke veće regije. Ne za županijske uhljebe, djelatnike raznih županijskih agencija za istraživanje ruda i gubljenje vremena, već što to točno znači za konobara iz Valamara, informatičara iz Infobipa, zidara iz Vladimira Gortana, učitelja iz Grožnjana, vozača autobusa iz Briona, poštara iz Motovuna, iznajmljivača iz Peroja, vlasnika restorana iz Bala, trgovca iz Vižinade…

Koliko će tim ljudima život biti drugačiji ako je Istra samostalna regija ili dio neke veće regije. Neka IDS građanima Istre najprije odgovori na to pitanje.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa