Komentar dana Nenada Čakića Komentar dana Nenada Čakića

Pametnjakovići i 'stručnjaci' u sve se razumiju, pa i u pravu kožu

3
Pametnjakovići i 'stručnjaci' u sve se razumiju, pa i u pravu kožu

U Jutarnjem listu pročitao sam tekst o šteti kakvu su u jednoj prodavaonici dizajnerskih torbica i cipela u Singapuru zatekli djelatnici kada su nakon nekoliko tjedana prvi put ušli u prodavaonicu, koja je bila zatvorena zbog korone.

Naime, svi artikli od kože bili su prekriveni plijesni, a to se dogodilo jer su bili isključeni klima uređaji u trgovačkom centru. Cipele, torbe, remeni i novčanici bili su prekriveni tankim slojem sivih i žutih gljivica. Vlasnici su svu oštećenu robu morali ukloniti.

Ono što me nasmijalo bili su komentari čitatelja ispod teksta i samo mi je potvrdilo kako su danas svi samozvani stručnjaci pa si svaka osoba, koja zna uključiti računalo i logirati se na neku društvenu mrežu ili portal, umišlja da može biti stručnjak za medicinu, pravo, kemiju, biologiju, politiku, povijest, pa i kožne torbice i cipele.     

„Normalno kad je to fejk roba“, „Made in China“, „Najljepša dizajnerska roba od prirodne kože i očiti dokaz da je originalno kineska s malim crvenim korona virusom“, neki su od komentara 'pametnih' i o svemu 'dobro informiranih' čitatelja.

A prava je istina da je to što su gljivice napale te proizvode upravo dokaz da je riječ o najkvalitetnijoj, prirodnoj koži, koja nije pretretirana. Naime, nikada se gljivice neće pojaviti na plastici.

Mikroorganizmi su svuda oko nas, po nama i u nama. Srećom, rijetki izazivaju bolest. No mjere opreza (ali ne panike) nikada nisu na odmet.  

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa