Komentar dana Nenada Čakića Komentar dana Nenada Čakića

Ne trebate stajati u redu da biste nekome dali svoj novac

1
Ne trebate stajati u redu da biste nekome dali svoj novac

Danas sam svjedočio situaciji u jednom stranom trgovačkom lancu kada je jedna starija gospođa protestirala kod djelatnika na kasi jer je bila otvorena samo jedna blagajna pa se napravio podugački red. Jadni blagajnik pokupio je jezikovu juhu ni kriv ni dužan jer on je sigurno prvi koji bi htio da je u tom trenutku, osim njegove, radila još koja blagajna. 

U cijeloj priči mene fascinira kako naši ljudi, pomalo mazohistički, i dalje vole stajati u redovima kako bi nekome dali svoj novac. To smo morali raditi nekada, kada smo u redovima čekali i da bi uopće mogli kupiti neki proizvod, ali danas kada svaki gradić ima izbor od minimalno četiri trgovačka lanca s gotovo sličnom ponudom i sličnim cijenama, to zaista nitko ne treba raditi.

Ja kada vidim veliki red ispred samo jedne blagajne, a znam da trgovački lanac ostvaruje toliki profit da u svakom trenutku može imati pet blagajnika na raspolaganju kupcima, onda se okrenem i odem u drugu trgovinu. Jer ne želim 'čekati red' da bih nekome dao svoj novac.   

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa