Komentar dana Nenada Čakića Komentar dana Nenada Čakića

Zar se virus između 21 i 23 sata brže širi?

2
Zar se virus između 21 i 23 sata brže širi?

Od ponedjeljka s radom mogu početi restorani i kafići, ali pod uvjetima da će smjeti raditi samo terase, da će među stolovima razmak morati biti dva metra i da za jednim stolom neće smjeti biti više od dvoje gostiju, malo će se kojem ugostitelju isplatiti raditi. Još ako se bude inzistiralo na pleksiglasima i radnom vremenu samo do 21 sat, u ponedjeljak se neće puno restorana i kafića otvoriti.

Kao što sam nedavno, u slučaju zabrane rada trgovina nedjeljom, pitao na osnovu kojeg istraživanja su epidemiolozi zaključili da se nedjeljom virus širi brže nego u druge dane, slično pitanje je i zašto netko misli da se isti virus brže širi između 21 do 23 sata. Doista ne vidim razlog ovakvom ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Ako je u vrijeme najveće korona krize preporučljiva distanca na otvorenom prostoru bila jedan metar, zašto onda stolovi na terasama sada kada se sve smirilo moraju biti udaljeni dva metra?

I na kraju, najsmješnija odredba o najviše dva gosta za stolom. Znači ja i moja tri prijatelja, koji se svakog tjedna družimo kod nekog od nas, u kafiću ne možemo sjediti za istim stolom, valjda da se međusobno ne zarazimo. Bolje da sjednemo dva po dva na dva odvojena stola i budemo bliži nekim sasvim trećim osobama?!

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa