Fashion look by Eleonora Matković

Kako sam odabrala outfit za svoje vjenčanje

1
Kako sam odabrala outfit za svoje vjenčanje

Znam da sam sve uzvanike na našem vjenčanju, čak i obitelj iznenadila svojom vjenčanicom. Znali su da ću biti u bijelom i pretpostavljali da ću odjenuti neku posebnu vjenčanicu, ali nisu očekivali da ću se pojaviti u kombinezonu.

Što ću odjenuti znala je samo moja sestra Sonja i moj kum Rudi Čabrijan, kojima sam poslala fotografije s probe vjenčanice. Ni oni je nisu vidjeli uživo prije svadbe.

Kada sam prijateljici Ingrid Zustović Batelić u razgovoru spomenula da mi vjenčanicu radi Nikica iz eNVy Rooma rekla mi je da su upravo oni njenoj kćerki Franki dizajnirali haljinu za jedan važan nastup. Kada je to čula, Franka im je javila da sam joj prijateljica pa sam imala još bolji tretman.

Nisam ništa željela prepustiti slučaju. Znala sam točno kako želim izgledati, pa sam za izradu vjenčanice odabrala dizajnere koji vole ženstvenost i glamour, Nikicu Ivančevića i Vjeka Franetovića, modni dvojac iz eNVy Rooma.

Prvi susret s Nikicom u eNVy room atelieru u Vlaškoj ulici u Zagrebu bio je vrlo srdačan, prijateljski, kao da ga poznajem 'sto godina'. Nekako mi se učinilo da smo si kliknuli na prvu. Nikica je,  nakon što mi je pokazao modele vjenčanica koje je imao u ateljeu, shvatio što ja zapravo želim i u pet minuta nacrtao vjenčanicu upravo onakvu kakvu sam si zamislila. Nisam željela nešto klasično, ni neku elegantnu haljinu, već kombinezon. Ne samo radi mojih godina (65), već ili stoga što inače nisam opterećena tradicijom.

Iako je riječ o kombinezonu, vjerujem da bi takvu vjenčanicu poželjele na sebi za dan vjenčanja mnoge mladenke jer se model uistinu isticao originalnim dizajnom i cool detaljima.

Kombinezon s korzetom izrađen je od svilenog satena, a profinjenost je naglašena s ogromnom mašnom od organdi svile čije su se trake spuštale gotovo do tla. Uski korzet s puf rukavima također od organdi svile, imao je voluminizirani volan koji se na jednom dijelu lagano dizao u smjeru vrata.

Volan je uz mašnu davao dodatnu raskoš kombinezonu, u kojem sam se uistinu osjećala prekrasno i vrlo mladoliko. Kombinezon umjesto vjenčanice je doista posebnost, ali moj najljepši dan u životu zaslužio je, uz 11 godina mlađeg supruga, i posebni odjevni outfit.

Volani i mašne te lepršave i razigrane siluete krojeva inače su prepoznatljivost modnog dvojca iz eNVy Rooma. U kombinezonu sam se osjećala atraktivno, slobodno i nesputano. Naprosto sam se sljubila s njim i mislim da je zaslužio svaki uloženi novčić. Njegovu visoku cijenu, jer ipak je riječ o najpoznatijim hrvatskim dizajnerima, moći ću nadoknaditi time što to nije tipična vjenčanica koju možeš odjenuti samo jednom. Kombinezon je naime komad odjeće 3u1. Čim se skine raskošna mašna, kombinezon mogu nositi za bilo koje druge svečanije prigode. A mogu ga nositi i bez puf rukava.

Nikica mi je, da mi se nađe jer sam rekla da sam zimogrozna, a leđa su mi na kombinezonu bila skroz otvorena, dizajnirao i baloner skrojen od svilenog organdija kakva je bila mašna. To je bio njegov poklon meni, što me silno obradovalo i na čemu sam mu jako zahvalna.

Mladenke vole ukrase za kosu, a ja sam uz sugestiju, a potom i uz „blagoslov“ mog dizajnera  Nikice odabrala Perlet unikatni zlatni raif s bijelim perlicama. Umjesto buketa Nikica mi je preporučio malenu zlatnu torbicu koju su dizajnirali on i Vjeko, a uz to su se izvrsno uklopile Michael Kors zlatne sandale koje sam sama odabrala, ali sam ih na 'odobrenje' poslala Nikici. Kao što sam već kazala, nisam uistinu ništa htjela prepustiti slučaju, već sam se prepustila stručnjacima u svom poslu.

Od nakita sam imala vrlo lijepe naušnice, iste a različite. Jedna elipsa (duguljasta) naušnica bila je zlatna na kojoj je visila manja s cirkonima, a druga je bila s cirkonima na kojima je visila manja zlatna naušnica. Vrlo zanimljiva kombinacija.

Nisam nosila nakit oko vrata, jedini ukras ispod ključne kosti bila je poruka posvećena mom suprugu: Amor vincit omnia. 

Vjenčano prstenje odabrali smo od bijelog zlata, a u već složenom kompletu koji nam je odmah zapeo za oko, mladenkin prsten imao je u sredini red briljanata, što nam se posebno sviđalo.

Šminkanje sam prepustila poznatoj riječkoj vizažistici Ivi Berišić, vlasnici IBStudija, koja je poštovala moju odluku da budem vrlo diskretno našminkana. Na probnom šminkanju čak nisam htjela ni vidjeti kako bih izgledala uz malo agresivniju šminku ili umjetne trepavice. Nokte sam također uredila u neutralnom stilu, french manikurom i pedikurom, što i inače prakticiram i to mi savršeno odrade u Salonu Eden, vlasnice Morene Banišić, čija sam klijentica već godinama.

Jedino što nisam prepustila profesionalcima je frizura. Mojoj frizerki Elviri Bajrić iz frizerskog salona Lidija, na farbanje sam otišla dva dana prije. Jako sam njome zadovoljna, ali kosu volim podignuti sama. Mada bi mi možda za vjenčanje više pristajala kosa uredno svezana u punđu, ja sam ju svezala sama. Da izgledam kao i uvijek, kao da me malo raščupao vjetar, a to su podržale i moje prijateljice. Uz prekrasan raif mislim da je i frizura na kraju bila dostojna svečanosti.

Bio je to najljepši dan u mom životu.

Autor

Eleonora Matković Čakić

Eleonora Matković Čakić

eleonora@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa