Fashion look by Eleonora Matković

S novim pomlađenim lookom izgleda nikad bolje

0
S novim pomlađenim lookom izgleda nikad bolje

Poznajem ju dugo godina, ali moram priznati da je s  novim lookom, novom frizurom i mršavijom, gotovo i nisam prepoznala. Njezin dugogodišnji imidž bila je kovrčava kosa i po tome je bila prepoznatljiva. Kada sam prvi put na društvenim mrežama vidjela mladu damu s uredno 'ispeglanom' kosom i savršenom frizurom koja je upotpunila njen prekrasni izgled, nisam znala da je riječ o istoj osobi, već da se slučajno poklopilo da imaju isto ime i prezime. Mislim da je Lorena Kogej nakon ove promjene puno ljepša i mladolikija.

Ona je Ovnica u pravom smislu riječi: otvorena, vesela, zna što želi i koji su joj ciljevi. Supruga je i majka dvoje odrasle djece: Antonio (25) je student 5. godine elektrotehničkog fakulteta, a Antea (21) je studentica 3. godine građevinskog fakulteta. Sada, s novim izgledom, prije bih kazala da im je sestra nego mama.

Lorena je godinama zaposlena u agenciji za nekretnine Dogma u Labinu, na poslovima agenta za nekretnine, te voditelja poslovnica za cijelu Istru. Obožava svoj posao i živi ga jer smatra da je to jedini put ka uspjehu.

Slobodno vrijeme nastoji iskoristiti maksimalno. Ponekad, reći će, sebično, samo za sebe na dobrom kozmetičkom tretmanu ili dobrom šopingu ili uz neko dobro štivo, ili pak s obitelji na nekom putovanju…

„Bilo gdje, svaki put na neko novo mjesto, upoznati nove ljude, kulture... Ako je stiska s vremenom i izlet po Istri je ok, bitno je samo da smo zajedno“, kaže veselo Lorena.

Kako je Lorena poslovna žena u njenom ormaru prevladava poslovni dress cod, ali poslovna odjeća koja nema stroga pravila odijevanja i ne izaziva grč u želucu od uniformiranosti. Odjeća može puno toga reći o osobi koja ju nosi, a može i na prvi pogled potpuno definirati osobu.

„Moj stil prilagođavam prilici za koju se odijevam, na poslu poslovno, a u slobodno vrijeme – 'moj stil'. Volim se 'skockati' pa makar to bilo i za običan izlazak u trgovinu… Volim boje i šljokice“, kaže, smijući se. Ali nešto šljokičasto u sred bijela dana, u današnje vrijeme sasvim je uobičajeno, pogotovo ako se kombinira s drugim 'običnim' komadom odjeće.

Odjevnu kombinaciju Lorena smišlja navečer za idući dan. Jako voli haljine i odjela. Kaže da nema neki omiljeni komad, uživa u svim svojim modnim kombinacijama koje pomno bira i ništa ne prepušta slučaju. Jedino ističe obuću koju voli - zimi najčešće čizmice, u proljeće balerinke.

Kako je uvijek prpošna i pozitivna, jako voli boje. U svom ormaru ima gotovo sve boje, voli šareno, živo, razigrano.... kao što je ona. Ponekad spaja nespojivo ako se u tome dobro osjeća. 

Boja odjeće koju nosimo uvelike utječe na raspoloženje, ali može imati i snažan utjecaj na to kako utječemo na osobe oko sebe, te može podići samopouzdanje. Stoga u moru svih boja koje voli posebno izdvaja crvenu boju. Crvena boja simbolizira ljubav i romantiku, a ukazuje na strastveno ponašanje pojedinca prema njegovim individualnim ciljevima. Osobe koje vole nositi crvenu boju imaju snažno izražene vještine vođe, posjeduju snagu te vjeruju u brze odluke. Stoga možda ni ne čude uspjesi koje je u svom poslu nanizala Lorena.

Od modnih dodataka posebnu pažnju posvećuje torbicama kojima ne zna ni broj. Ima ih u raznim modelima, raznim bojama, s potpisom i one 'obične'. Jer kada kupuje, kupuje one koje joj se sviđaju ili odgovaraju nekim modnim kombinacijama. Ne pati ni od brendiranih komada odjeće, mada će se složiti da takva odjeća nosi sa sobom i određenu garanciju, odnosno kvalitetu.

Od modnih dodataka posebno je izdvojila nakit i to nekoliko Pandorinih narukvica koje je napunila privjescima s raznih putovanja, te privjescima dobivenih na dar. Ne voli baš ogrlice ili lančiće i piercing joj je obično jedini ukras oko vrata.

Zimi jako puno nosi haljine, i mogla bi istovremeno odjenuti kompletan razred od 40-ak srednjoškolki. Uglavnom ih nosi na čizmice, te obaveznu crnu bundicu kupljenu u Istanbulu, koju obožava.

I ljeti su joj je najomiljeniji odjevni komadi lepršave haljine ili suknje u kombinaciji s nekakvom majicom.

Osim spomenutih torbica, modna slabost su joj i marame, kojih također ima pun ormar pa njen suprug Davor voli reći da ima svega za cijelo selo.

Lorena ima još neke slabosti koje sam primijetila. To su i moje slabosti i s njima je, kao i ja, počela kasno. U 40-oj godini napravila je prvu tetovažu, slijedila je druga, treća, četvrta... a sada se sprema na sedmu.

Na pitanje kakvu odjeću preferira reći će onu 'ljubav na prvi pogled', ono s čime odmah klikne i u čemu se osjeća tako dobro da kaže 'to je to… to sam ja!' I to onda kupi. Već godinama ne kupuje nešto jer joj to treba, već kupuje zato jer joj se nešto svidi. I slijedi ono što se dešava ženama koje vole modu - u ormaru ima i puno odjeće s etiketom, dakle još nenošene.

„U odjeći koju kupujem moram se osjećati odlično, i da, naravno, mora istaknuti moje prednosti. Posebnu pažnju posvećujem poslovnim kombinacijama jer smatram da je to vrlo bitno za posao kojim se bavim, u kojem je samopouzdanje jako važno“.

Inače, odijevanju od malena posvećuje veliku pažnju. Po prirodi je esteta i voli da je to sve 'kao po špagici', dobro upareno. „Ne izlazim iz kuće, a da nisam dotjerana, takva sam od kada znam za sebe“, rekla nam je Lorena.

Autor

Eleonora Matković Čakić

Eleonora Matković Čakić

eleonora@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa