Fashion look by Eleonora Matković

Ona izrađuje haljine koje želite nježno maziti i dodirivati

0
Ona izrađuje haljine koje želite nježno maziti i dodirivati

Nakon nekoliko sezona pojedine haljine obično postaju nevažne. Ali ne i one od svile. Takve uvijek privlače, ne samo žene nego i muškarce. Prava ljubiteljica haljina u svom ormaru sigurno ima i bar jednu svilenu haljinu ili košulju jer svila miluje, lagano klizi ili se uvija oko tijela i dodaje izgled luksuza i stila.

Od svile se mogu kupiti ili šivati bilo koji modeli haljina ovisno o dobi, stilu i načinu života. Žene u svilenoj haljini izgledaju jako elegantno pa se mnoge boje nositi svilenu haljinu po danu, ali ako se odabere dobar kroj i boja, svilena haljina izgleda savršeno. Dopunjena jaknicom od jeansa ili nekom drugom, odlična je kombinacija za poslovni look, ali i za odlazak u večernju šetnju ili piće. A ono što je jako važno svilene haljine su pogodne za žene bilo koje tjelesne građe i dobi.

Počela sam tekst sa svilom jer su me oduševile svilene haljine Puljanke Slavice Bezić, vlasnice obrta za oslikavanje svile S-Hand Art. U njima izgleda tako jednostavno, a istovremeno romantično i ženstveno. Jednostavno blista i trebala bi ih nositi ne samo prigodno već i u uredu. Naime, Slavica je zaposlena kao administrator, a ispušni ventil je pronašla u oslikavanju svile prije 15-ak godina. Počela je sa svilenim maramama i od tada je prisutna na sajmovima u Puli, Hand Made Festu i Božićnom sajmu. Okušala se i u izradi keramike i ostalih raznovrsnih suvenira, a ljeti ima štand na pulskom Korzu s ponudom suvenira od cvijeta lavande.

„Mama mi je bila krojačica tako da sam oduvijek bila u okruženju konaca i krpica, ali zbog nestrpljivosti da odmah stavim materijal pod mašinu bez prethodnog 'heftanja' i isprobavanja, ostalo je sve samo na promatranju i razmišljanju da znam kako to napraviti. Na jednom obrtničkom sajmu sam upoznala gospođu Mirjanu koja se bavila oslikavanjem svile te je nakon dugog vrbovanja postala moj učitelj u toj tehnici“, rekla nam je Slavica čija je odjeća, upravo zbog mame krojačice, bila šivana, pretežno klasičnog kroja. Tako je Slavica svake sezone dobivala novi kostimić od kvalitetnih tkanina, koji su još uvijek nosivi.

I sada joj je kod šivanja jako bitno da je sve kvalitetno sašiveno te da je svaki šav na svom mjestu. Smatra da je bolje imati manje, ali kvalitetnije odjeće i obuće, u čemu je sto posto u pravu. To osobito važi kada žena dođe u neke srednje godine.

Iako izrađuje haljine koje je gušt nježno maziti i dodirivati, i u kojima izgleda vrlo mladoliko i ženstveno, njezin je stil odijevanja čista klasika. Tamni klasični kostimi Chanel stila, odijela i dobra košulja, po mogućnosti Naracamicie, Slavici jako lijepo stoje, ali joj daju dozu ozbiljnosti.

Još koji dan zimskih mjeseci Slavičin su modni odabir slojevita odjeća: košulja ili dolčevita, sako, kaput i kvalitetne gležnjače. Omiljena boja joj je crvena ali u svom ormaru ima svega. U jednom djelu prevladavaju crno-bijele kombinacije koje su praktične, nosive za posao, a mogu se dobro kombinirati s šarenim marama. U drugom djelu su smeđi, topli tonovi jeseni.

Slavica nije opterećena novitetima, garderobu samo nadopunjuje s komadima koje može kombinirati s onim što već ima. Bitna joj je usklađenost, detalji poput kopči za kosu i ogrlice od dragih kreativnih kolegica i naravno marame, bilo vlastite svilene ili kupljene pamučne.

Klasičan kostim i dobru košulju voli sakriti velikom pelerinom. Takve modne kombinacije najviše voli i dobro se u njima osjeća, što se i vidi na njezinim fotografijama. Izgleda lijepo, ali po meni malčice preozbiljno. Možda ne bih imala takav dojam da sam ju vidjela samo u takvim odjevnim kombinacijama. Jer u svojim je svilenim haljinama i još s raspuštenom kosom Slavica sasvim druga osoba i mislim da bi se u tom ležernijem stilu trebala češće oblačiti. Ponekad nam dobro pogođena odjeća može 'skinuti' i nekoliko godina i mislim da je dokaz tome upravo Slavica u lepršavim svilenim haljinama u kojima izgleda jako ženstveno i mladoliko.

Autor

Eleonora Matković Čakić

Eleonora Matković Čakić

eleonora@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa