Fashion look by Eleonora Matković

Njena modna slabost su torbice, a najdraža joj je Bolkica

0
Njena modna slabost su torbice, a najdraža joj je Bolkica

Ivana Bolković, dizajnerica iz Pule, sve je poznatija po heklanim torbicama Bolkica, koje su osvojile mnoge Hrvatice. Ljubav prema pletenju naslijedila je od svoje bake uz koju je već kao petogodišnjakinja zavoljela igle i vunu. Ova poznata 35-godišnja Puljanka voli pozitivu, boje koje su sastavni dio njenog života i stvaranje, odnosno heklanje. Heklanje je opušta jer i kada hekla svoje Bolkice istovremeno uživa u miru i svojim mislima.

Jednostavna klasika

Njezin modni stil je jednostavno klasika, koja moja biti udobna, a opet profinjena. Većina žena je za klasičan stil odijevanja jer je zgodan, jednostavan i elegantan, pogodan za svakodnevni život, ali i za posebne prigode. Klasični odjevni predmeti ne izlaze iz mode i ženama osiguravanju izgled kao da je u njega uložen ogroman trud. Fina košulja, hlače, baloner, haljina do ispod koljena koja prati liniju tijela, bezvremenski je stil odijevanja kojeg njeguje i Ivana.

Uz  takav savršeno ispoliran look Ivana u svojoj pomno biranoj kolekciji ima i klasične modele obuće poput gležnjača ili jednostavnih modela kvalitetnih cipela. Dobre i lijepe cipele su ono što u zimskim mjesecima Ivana mora imati, kao i topli kaput jednostavnih linija. Uz ta dva dobra odjevna predmeta, kaže, nema zime.

Ivana voli modu ali ne prati slijepo trendove, nosi ono što joj se sviđa. „Puno puta mi se nešto moderno uopće ne sviđa. Imam svoj stil i znam što volim“, kaže Ivana koja osvaja osmijehom ali i svojim stylish kombinacijama.

Posebna pažnja modnim dodacima

Posebnu pažnju posvećuje modnim dodacima jer u detaljima je sve, ali pazi da nije pretjerano i dominantno, udarno.

Ni Ivanu nikada nećemo po gradu vidjeti u trenerci. „Kod nas je valjda već u genima usađeno da se za grad sređujemo“, kaže.

Zimske najdraže odjevne kombinaciju su joj super dobre rifle, čizme i dolčevita ili košulja, ovisno o hladnoći. Fini kaput i bogati šal. Sve to uz top torbicu. Naravno, prednost ima Bolkica. Naravno, torbice i cipele su joj modna slabost jer uvijek fali još neka boja. Takve smo mi žene.

Voli finu robu, ali se više sređuje samo za posebne prigode. „Smatram da ako se žena svaki dan pretjerano sređuje, onda nikada ne uspiješ proizvesti onaj wow efekt.  Treba biti profinjen, ali na jednostavan način i treba držati do sebe“, kaže Ivana.

Ivana se lijepo osjeća u svojoj odjeći i njome ne podiže svoje samopouzdanje. Njega podiže svojim jutarnjim ritualom. Kaže da svaki dan u miru i tišini barem pola sata ispija kavu i time stvara planove i zadaje si uspjehe koje mora ispuniti. Vjeruje u svoj rad, pa za samopouzdanje može biti odjevena čak i u pidžami.  

Inače ne troši puno vremena na odabir modne kombinacije. Spremi se za najviše pola sata. Najvažnija joj je udobnost jer ni u najljepšoj odjeći, ako joj nije komotna, ne osjeća se dobro.

Autor

Eleonora Matković Čakić

Eleonora Matković Čakić

eleonora@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa