Fashion look by Eleonora Matković

Anita najviše uživa u zborskom pjevanju, teretani i modi

0
Anita najviše uživa u zborskom pjevanju, teretani i modi

"Svoj novac volim čuvati tamo gdje ga mogu vidjeti - na vješalicama u svom ormaru!", poznata je izjava Carrie Bradshaw iz serije 'Seks i grad'. Nešto tako sigurno bi izjavila i Anita Marfan, mladolika nona iz Novigrada koja svojim izgledom, duhom i životnim stilom odudara od većine svojih vršnjakinja.

Svoj mladoliki izgled neke žene mogu zahvaliti genskom nasljeđu, a neke životnim navikama. Mislim da je ovo potonje bilo ključno za bivšu menadžerica u Reiffeisenbank iz Novigrada. Kada je otišla u prijevremenu mirovinu mislila je da se nikada neće snaći u novoj ulozi, međutim, njen životni moto da 'treba uvijek raditi na sebi', pomogao joj je da ispuni novonastalo slobodno vrijeme i da uspije zadržati mladenački i svjež izgled radeći stvari koje voli.

Ponajprije je više došla do izražaja njena ljubav prema zborskom pjevanju i njen vokal, pa je u vokalnoj skupini "Istravaganti" svi zovu 'sopranino', tri puta tjedno trenira u Sparta gym teretani u Umagu, što joj jako pomaže održavati duh i tijelo, a treća ljubav koju gaji bez prekida je moda, odnosno ljubav prema lijepoj odjeći i lijepom odijevanju.

Anita modu nedvojbeno slijedi, ali je na neki način i stvara unoseći u nju dio svoje osobnosti. A tajna njenog dobrog izgleda je zasigurno u držanju tijela i u tome s koliko samouvjerenosti nosi svaku odjeću, bila ona u posljednjem trendu ili ne.

Ipak, vrlo je povodljiva prema dobrom komadu odjeće jer ga zdušno želi imati. I taj komad odjeće zasigurno završi kao i kod Carrie na vješalicama u njenom ormaru.

Kako mnoge žene vole šopingirati u stranim outletima, zbog lockdowna su lišene tog zadovoljstva, no Anita osobno nema problema s kupovinom trendi i lijepe odjeće i obuće.  Njena prijateljica vlasnica je butika Top Store u Novigradu, i to je njena najomiljenija trgovina. Dođe na miru, sve isproba, popije kavu s vlasnicom Laurom Zanetti i vrati se kući ispunjena i bogatija za neki novi komad kojemu nije mogla odoljeti.

Anita voli elegantne haljine koje često nosi po nastupima, sretna što za skupinu Istravaganti nisu određene neke 'uniforme'. U njenoj kolekciji haljina ima raznoraznih modela, materijala i boja, a zajedničko im je što ovoj uvijek raspoloženoj ženi uistinu sve jako dobro stoji. Ne mora to biti haljina uz tijelo koja ističe njenu ženstvenost ili profinjena haljina od čipke ili svile. Ona je jako ženstvena i seksi i u sasvim jednostavnoj dugoj bijeloj ljetnoj haljini na bratelice.

I inače se ljeti odlično osjeća u lepršavim haljinama, koje točno dočaravaju njen duh, karakter, prpošnost, hrabrost... Jer, budimo realni, samo samouvjerena žena i hrabra žena će ljeti razgolititi svoje ruke čije nadlaktice najprije otkrivaju godine ili pak, staviti, kratke jeans hlačice. Anitu Marfan poznajem tek preko njenih fotografija, no sigurna sam da imamo mnogo toga zajedničkog, ponajprije to što nismo opterećene godinama pa odjenemo ono u čemu se osjećamo ugodno i lijepo bez obzira na vjerojatno ponekad zlurade komentare. Zašto bi to bila privilegija samo za celebrity dame. 

Anita voli jeans hlače s bijelom ili crnom bluzom i štiklama. To je modna kombinacija koju vole mnoge žene i u kojoj se osjećaju mlado i ženstveno. Tek ponekad, po potrebi, stavi i sneakersice. Nisku obuću nosi na dugačke suknje, a meni izgleda jako cool u dugačkoj suknji leopard uzorka, tamnom dolčevitkom i kožnom jaknom. Inače u njenom se ormaru mogu naći i ostali odjevni komadi od kože, od suknje do hlača, što joj sve doista lijepo stoji. Mislim da njen stil može biti inspiracija mnogim ženama u njenom okruženju.   

Anita gležnjače voli 'smiriti' čipkastom haljinom, a naprosto luduje za crnim haljinama.

Kad su elegantne hlače u pitanju, njih najčešće kupuje u kompletu s jaknom i nosi ih s cipelom na visoku petu, jer tako izgleda puno ženstvenije.

Ljubav prema ljetu, suncu i plivanju na visokom je mjestu njenih prioriteta i tada se najbolje osjeća. A kada govori o ljubavi prema onome što voli, osmogodišnji unuk Ivano je njena najveća ljubav i s njim se nađe u svemu. Voli biti kod Anite (ne zove ju nona) jer zna da će s njim zaigrati i nogomet u dvorištu, ako baš nije pri ruci njegov nono Valter ili njegovi prijatelji.

Autor

Eleonora Matković

Eleonora Matković

eleonora@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa