Fashion look by Eleonora Matković

Prekrasna žena očaravajućeg osmijeha i elegantnog modnog stila

0
Prekrasna žena očaravajućeg osmijeha i elegantnog modnog stila

Puljanka Vesna Nežić Ružić, žena koja živi glazbu cijeli svoj život, jedna je od najpopularnijih istarskih pjevačica. Prekrasna, s očaravajućim osmijehom, dinamična i vedra, puna pozitivne energije, ona jednostavno zrači i svoj optimizam odašilje oko sebe. Dobra je i pouzdana prijateljica, rame za plakanje, velika emotivka i osoba koja voli pomagati drugima.

Vesna je 'svašta nešto'. Ona je poslovna žena i suradnica, voditeljica, diplomirana pravnica, obiteljska žena, kćerka, majka, snaha, nona, punica, kuharica, domaćica, članica Kluba poslovnih žena BPW Pula... Osoba je koja voli prirodu, more, sunce i sve što je prirodno, koja voli životinje, putovanja i upoznavanje novih krajeva. Voli šetnje, kavice, dobre knjige, filmove, križaljke i sudoku, voli svoj kraj i običaje i njeguje tradiciju u svojim pjesmama.

I njoj bi s razlogom pristala laskava titula 'žena za sva vremena' i mogli bismo o njoj još puno toga reći, ali ovo je modna rubrika i ovdje je riječ o njezinom modnom izričaju.

A njezin je odjevni stil elegantno-sportski. U svakodnevnim prilikama voli jednostanu i  casual odjeću, dok odjeći za nastupe i svečane prilike posvećuje puno više pažnje i vremena. Nastupi na sceni su naravno zahtjevniji jer predstavljaju ne samo njenu osobnost, nego i priču koju predstavlja putem pjesme. Vesna u sve to uključuje i veliko poštovanje prema publici koja ju gleda i sluša. Zato za nastupe uvijek bira elegantne i posebne komade odjeće i obuće, po kojima je svoja i specifična.

U poslovnim prilikama oblači se nešto decentnije i klasičnije, na primjer na Forumima poslovnih žena na kojima redovito sudjeluje Klub poslovnih žena BPW Pula, čija je članica od samih početaka, već 20-ak godina. Za putovanja se uvijek oblači sportski: jeans, ležerna jakna, majica, patike ili sportske niske cipele. U svakom slučaju, njena je odjeća vanjski odraz njene osobnosti i raspoloženja u datom trenutku

Zimske mjesece ne može zamisliti bez kaputa, duge jakne-piumina, kratke tople jakne i bez gležnjača. Njene omiljene boje su bijela, crvena i šarena u kombinaciji s bijelom (posebno na cvjetiće ili točkice), te crno-bijela. Posebnu pažnju Vesna posjećuje modnim dodacima, naročito naušnicama, remenima, torbicama i cipelama.

Nikada ju na kavici u gradu nećete vidjeti u nečem prenapadnom ili kričavom, dugoj haljini u kojoj ju je i inače jako teško vidjeti, svečanim štiklama ili odjeći za nastupe. Od zimskih kombinacija najdraže su joj toplija jakna, hlače ili suknja, majica ili košulja i sako, niže toplije cipele ili gležnjače.

Vesna nema nekih modnih slabosti. Nije opterećena modom i nosi ono što joj se svidi i u čemu se u određenom trenutku dobro osjeća. Ukratko preferira elegantno-sportsku odjeću, voli neobične naušnice, cipele i torbice. Iako bira odjeću koja joj podiže samopouzdanje, nastoji ga graditi i bez odjeće. Važno joj je da se osjeća ugodno u odjeći koju nosi, a najbolje se osjeća u veselim i vedrim kombinacijama kako u privatnom životu, tako i na sceni. Često je to neka jednostavna kombinacija upotpunjena jednim šik komadom, koji modnoj kombinaciji daje posebnost.

Odijevanju posvećuje dosta pažnje, jer je to neizostavna komponenta njenih nastupa ali, reći će, bez opterećenja i stresa. Dok je radila kao pravnica i uglavnom boravila u uredu, u pravilu je bila u poslovnim kostimima i klasičnim štiklama.  

Tijekom dugogodišnje pjevačke karijere sakupila je dosta odjeće tako da samo prekombiniranjem ili nekim malim novim odjevnim komadom uvijek može u trenutku složiti prikladnu kombinaciju za sve prilike. Ponekad se jako 'zalijepi' za neku odjevnu kombinaciju koja joj se baš svidi i za koju misli da joj dobro stoji ili pak u kojoj se jako dobro osjeća. Priznaje da se može jako vezati za neku jaknu, cipele ili torbicu, pa se zna desiti da neko vrijeme ni ne koristi puno drugih detalja.

Autor

Eleonora Matković Čakić

Eleonora Matković Čakić

eleonora@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa