Fashion look by Eleonora Matković

Ova prelijepa mama ima sina od 18 godina

0
Ova prelijepa mama ima sina od 18 godina

Kada bih imala prilike pogledati u ormar Ružice Peteh iz Žminja zaključila bih isto: ima najviše haljina i to ljetnih i proljetnih jer ih po zimi, ako je suditi po dostupnim fotografijama, ne voli nositi. Zato najviše voli ljeto jer se u lepršavim haljinicama osjeća najljepše i najženstvenije. Voli se presvlačiti pa joj je slaganje ormara uz muziku i nikog u blizini vjerojatno antistres terapija.

Kroz tjedan Ružica preferira traperice i tenisice pa ih kombinira ili s majicom ili sportskom jaknicom, a ako želi nešto elegantnije, s košuljicom ili majicom te iznad toga sakoom. Njih ima u svim bojama i dizajnima. Nije ni čudno. Elegantan ili svakodnevni, sako je komad odjeće koji je mnogim ženama vrlo omiljen i neizostavan u modnim kombinacijama. On je naprosto savršen jer se nosi na sve moguće načine, uz traperice, hlače, haljine, suknje, a može se kombinirati i za najsvečanije svečane prigode.

Što se tiče obuće najviše ima tenisica, a po ljeti obožava sandalice. Jako puno vremena provodi u autu, stalno na relaciji Žminj-Rijeka gdje radi, pa joj je važno što ima na nogama, a to je niska i udobna obuća. Ružica, koja opravdano nosi ime tog prekrasnog cvijeta, voli i štikle, ali ih nažalost rijetko ima priliku nositi.

Od modnih dodataka Ružica voli satove te ih mijenja i kombinira boje ovisno o odjeći koju nosi. Ima ih svih boja i oblika. Ipak, najviše voli naušnice… Njih ima puno, pa se s naušnicama kao poklonom kod nje ne može pogriješiti. Najvažnije joj je da nisu viseće. Tu i tamo, ovisno o modnoj kombinaciji stavi ogrlicu, a sunčane naočale su modni dodatak bez kojeg se ne ide vani. Najviše voli ruksake koji ističu njenu individualnost i modni stil.  

Kod odjeće joj je pravilo da kupuje ono što joj se svidi na prvi pogled i naravno, ono što joj lijepo stoji. Ne robuje brendiranoj odjeći, možda jedino kada je riječ o trenirkama.

Kod obuće je priča malo drugačija i pazi da joj je kvalitetna i udobna, osobito tenisice, budući da je najviše u njima.

U svakom trenutku, pa čak i ako je riječ samo o odlasku na šetnju ili planinarenje uvijek sređena i sve je na njoj usklađeno. Ostavlja dojam žene koja jako brine o svom izgledu i koja  vjerojatno navečer smišlja kombinaciju za sutrašnji dan.

Osim odjeći, Ružica dosta vremena polaže njegovanju kose. U lijepoj modnoj kombinaciji, s njegovanom i blistavom kosom svaka se žena osjeća sigurnije, a dan joj je odmah ljepši. Tako i Ružici. Njena smeđa kosa seže do ramena, ravna je i blistava i lijepo pristaje njenom licu.

Ružica je uistinu jako lijepa žena i nitko joj ne bi dao 42 godine. Okruglih velikih očiju, lijepo oblikovanih obrva, njegovanog lica i prekrasnih putenih usana. Šminka se minimalno, to su uglavnom samo oči i na usnama labelo u crvenoj boji. Crveni ruž je uvijek dobra ideja i utječe na raspoloženje. Red pomaže. Zato možda ima toliko crvenih haljina u svom ormaru.

Odjeća ju jako veseli i kada joj dosadi voli ju razmjenjivati s prijateljicom. „Kada nam počnu pucati police sredimo si ormare, u vreću stavimo stvari koje manje nosimo i damo jedna drugoj. Ne mogu opisati taj osjećaj kada uzmem tu vreću i počnem kopati po njoj. Kao da nestane svijet oko mene. I uvijek si nešto nađemo i razveselimo jedna drugu“, rekla mi je u razgovoru Ružica, koja trenutno radi u osiguranju, ali se dosad bavila uređenjem interijera, konobarila, radila kao kontrolor u tvornici i u modnom butiku, što joj se i najviše sviđalo.

Voli raditi s ljudima i to ju ispunjava, posebno rad sa sinom. Živi sama sa sinom s posebnim potrebama tako da je jako zaokupljena s njim – škola, vježbe, terapije...

„Uživam i njega dotjerivati, kupovati mu lijepe kombinacije i uvijek mu ih ja slažem. Volim da je lijepo i moderno obučen i naravno da ima modernu frizuru“, s ponosom priča o svom 18-godišnjem sinu Massimu.

Vikende Ružica uglavnom provodi u prirodi. Voli istraživati mjesta, uživati u lijepim pogledima... Najviše voli more i kada je u blizini mora, druga je osoba. Obožava životinje, ima psa i dvije mačke, i koliko joj vrijeme dozvoli uključuje se u udruge za zaštitu životinja.

I da, obožava alfe, toliko da logo ove automobilske marke krasi njene nokte.

Autor

Eleonora Matković

Eleonora Matković

eleonora@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa