Fashion look by Eleonora Matković

Puljanka koja svoj bunt i emocije iskazuje odjećom

0
Puljanka koja svoj bunt i emocije iskazuje odjećom

Žena koja otvoreno priča o novo nadolazećoj eri politike, žustra politička komentatorica, moguće buduća političarka, feministkinja, aktivistica, književnica širokog spektra od proze za djecu do poezije za odrasle, a odnedavno i blogerica. Aleksandra Mandić. Puljanka kroz čija se djela proteže nit duhovnosti, temeljena na buntu. Za nju postoji samo odgovornost svakog pojedinca koji je dužan izaći iz kruga krivnje i opravdanja te pokloniti jednako sebi i ovom svijetu svoju odgovornost.

Osebujna žena koja govori onako kako se osjeća. Takav je i njen stil odijevanja - točno onakav kako se u određenom trenutku osjeća, pa po tome možemo i prepoznati kakav joj je stav o nekome ili nečemu.

Njezin je stajling osebujan, s neočekivanim modnim projekcijama. Može ju se vidjeti u crnom outfitu, 'Titovom kaputu' do poda, ukrašenom anarhističkim obilježjima, u crnim vrućim hlačicama, poderanim mrežastim čarapama, crnoj košulji zakopčanoj do grla i martama s crvenim vezicama.

'Besmrtne' martensice ili marte su marka čizama po nazivu dr. Martensa čija je karakteristika da s unutrašnje strane čizama imaju metalnu kapicu. Iako simbolika boje vezica na martensicama više nije toliko bitna, često se mogu susretati oni koji i dalje izražavaju svoje svjetonazore bojom vezicama. Aleksandra nosi marte s crvenim vezicama koje inače označavaju osobu koja sama sebe smatra pobornikom komunističkih ideja i svjetonazora.

Ne znam je li i Aleksandra takav pobornik ali sam čula anegdotu da je jednom prilikom tako odjevena ušla k šatorašima - hrvatskim braniteljima, kada su prosvjedovali u Zagrebu.

Aleksandra obožava haljine. Voli nositi kratke i zavodljive haljine dubokog dekoltea, lepršave haljinice, haljinice s animal printom. No, u posebnim prilikama može ju se vidjeti i u strogoj toaleti od više tisuća kuna. Jedna od takvih je i plava dugačka haljina za koju je podignula svoju uvijek spuštenu kosu, tople boje lješnjaka.

Kratke hlačice su komad odjeće koji obožava. Uz jaknicu i martensice izgleda jako lijepo i seksi. Modna kombinacija koju i ja volim, no ono što ne bih odjenula uz tu kombinaciju su mrežaste čarape na rupe. Ali gledajući to na Aleksandri, nekako pristaje uz karakter moderne žene koja voli urbani sportski chic koji inače odlično funkcionira od jutra do after work druženja. 

Za nju je odijevanje koliko stvar trenutne emocije, toliko i poštivanje određenih prigoda. A ona poštovanje iskazuje i odjećom, jednako kao i bunt. Aleksandra Mandić je žena koja svakom modnom kombinacijom kao da govori „baš me briga što će tko reći“ jer zna da je njezin stil nonšalantni i jednostavni chic, prilagođen brzom gradskom životu. 

Autor

Eleonora Matković Čakić

Eleonora Matković Čakić

eleonora@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa