Fashion look by Eleonora Matković

Gordana Restović je i ove godine pogodila odjevnu kombinaciju

0
Gordana Restović je i ove godine pogodila odjevnu kombinaciju

Za Gordanu Restović, direktoricu Pula Film festivala, otvorenje festivala vjerojatno je najvažniji događaj godine pa posebnu pažnju posvećuje tome što obući za ovaj važan kulturni event na kojeg dolaze mnogobrojne poznate i manje poznate osobe koje osim uživanja u filmovima 'žele vidjeti i biti viđene'.

Budući je malo punija Gordana svoje modne kombinacije uvijek, a osobito za tako važan događaj, pomno bira. Usporedili smo kakav je styaling Gordana odabrala lani (na slici lijevo), a kakav ove godine (desno) i zaključili da su joj haljine koje je odabrala u obje situacije bile pogođene.

Naime, i moda za punije osobe poklapa se s modom općenito. Važno je samo znati odabrati iz onoga što je moderno prave komade koji će komplimentirati figuri takvih osoba. Gordana je i lani i ove godine odabrale haljine gotovo istog dizajna: dugačke, s dubokim V izrazom i zvonolikim rukavima, lagane i lepršave.

Kako zvonoliki rukavi predstavljaju svojevrsni ukras na odjevnim kombinacijama, neki drugi modni detalji kao nakit nisu ni potrebni. To Gordana  vrlo dobro zna jer ni lani a ni ove godine nije na sebi imala ni ogrlicu, ni naušnice, ni prstenje.

Također je pazila i kod odabira tkanine. Prošle je godine nosila finu pamučnu tamnoplavu haljinu, koja odgovara ženama s oblinama, s print uzorkom na listove i malenu cluch torbicu za najnužnije ženske stvarčice.

Ljetno odijevanje je izazovno za punije žene budući da se obično koriste tanje tkanine i krojevi koji ističu figuru. Nešto je moderniji uzorak na tamnoj, najčešće crnoj podlozi, ali što su dani sunčaniji to i svjetlije haljine s uzorcima postaju sve privlačnije.

Gordana stoga ove godine  nije odustala  od lepršave haljine u vedrijim bojama. Odjenula je dugu nježno roza haljina na cvjetni uzorak, koji je ove sezone iznimno popularan jer unosi živost osobi koja ga nosi, te se osjetilo da se Gordana u ovoj haljini ugodno i lijepo osjeća.

Valja ipak reći da se duge haljine obično ne preporučuju punijim osobama, jer težina tkanine može dodati još više volumena. Međutim postoje iznimke od ovog pravila, a to su tanke i lepršave ljetne haljine, upravo onakve kakve je odjenula Gordana Restović.

Haljine koje je Gordana odabrala istaknule su ono najbolje, a prekrile ono što je možda željela sakriti. Ako je uopće  željela sakriti, jer ključ lijepog izgleda žene, pa tako i Gordane, je u njenom samopouzdanju. 

Autor

Eleonora Matković

Eleonora Matković

eleonora@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa