Fashion look by Eleonora Matković

Ona se nikada ne odvaja od svojih štikli

2
Ona se nikada ne odvaja od svojih štikli

U svom ormaru nema tisuću cipela na petu kao što je svojedobno imala nekadašnja prva dama Argentine Evita Perón, ali svakako se može pohvaliti velikom kolekcijom štikli. Divna Knežević, voditeljica redakcije našeg portaIa, koja s pokrićem nosi i svoje ime, prekrasna žena u zrelim godinama koje joj nitko ne bi dao, šarmantna, duhovita i uvijek raspoložena.

Neovisno da li je u uredu ili na terenu, jer usput radi i novinarske poslove, Divna uvijek nosi štikle. Ona doista živi 'na visokoj nozi' i štikle su njen fetiš. Toliko ih obožava da bi najradije u njima i spavala.

Ne zna ni sama koliko ih ima u ormaru, jer čuva i one koje možda nikada neće više nositi. Neke su još iz 90-ih godina, a kako se moda stalno vraća, nešto malo redizajnirana, i posljednjih godina jako je moderna retro odjeća i obuća, postoji mogućnost da neke od tih cipela koje imaju tri desetljeća vidimo ponovno na njezinoj nozi.

Najviše potpetice u ormaru imaju 15 centimetara. Njih ipak više ne nosi, ili tek  rijetko, za iznimne i važne prigode. Zbog posla se najudobnije osjeća u onima do 8 cm, a ljeti voli sandale na platformu. Daju visinu i vitkost, a pritom su jako udobne i u njima noga ne pati.

Kad je o odjeći riječ, najbolje se osjeća u haljinama i u njima ju se najviše može vidjeti. Možda zato što je, priznaje lijena za stajanje ispred ormara i smišljanje odjevnih kombinacija.

Obožava sve haljine, najviše retro, one u stilu 50-ih i 60-ih, točkaste, cvjetne, jednobojne. U posljednje vrijeme voli kupovati u second hand shopovima u kojima zna naći prekrasnih komada odjeće za malo novaca. 

Ne ide previše za trendovima, ima svoj stil koji je kombinacija vječnih, ali većinom unikatnih komada jer si dosta toga sama šiva. Kako voli sama dizajnirati i kupljenu odjeću u second hand shopovima prepravi po svom guštu, tako da zapravo sve što nosi ima njen rukopis.

U Divninom ormaru prevladavaju crno-bijele modne kombinacije. Vječne i moćne modne kombinacije s kojim nikada ne možeš pogriješiti. Naročito ne s haljinama. Jedna nikako nije dovoljna i znam da je malo onih žena koje su se zadržale na samo jednoj crnoj haljini.

Najbolje je što se s ovim modnim komadom ne možeš 'predozirati'. Dakle, što više crnih haljina, u različitim dužinama, krojevima, materijalima - to bolje. Uz to obuća i torba u intenzivnijoj boji. Divna se u jednoj od takvih modnih kombinacija odlučila za mnogima omiljenu crvenu. Upečatljive naušnice, zavodljivi crveni ruž i apsolutno je spremna za svaku priliku. A kako je kreativna i zna upotrijebi maštu, njen styling s modnim dodacima u boji, nešto je što zavrjeđuje čistu desetku.

Budući da je crnokosa lijepo joj stoji i odjeća u boji, od kojih najviše voli ferari crvenu, žutu i ljubičastu boju, koju naravno, uvijek kombinira s crnom. Nije važno jesu li to hlače, suknja ili  modni dodaci i cipele.

Nasuprot klasičnim haljinama, zimi voli kožne hlače i kožne modele općenito. 

Autor

Eleonora Matković

Eleonora Matković

eleonora@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa