Fashion look by Eleonora Matković

Direktorica turističke zajednice u haljini od koje zastaje dah!

0
Direktorica turističke zajednice u haljini od koje zastaje dah!

Profesionalan životopis Sanje Cinkopan Korotaj, od prvotnih sezonskih poslova do dužnosti direktorice TZ Grada Pule, vezan je za pulsku i porečku turističku djelatnost. Bila je sudionica više edukacija od kojih izdvajamo diplomu Londonske škole za odnose s javnošću, a u svom prethodnom radnom iskustvu zasebno vrednuje pripravnički staž i rad u Laguni Poreč, tijekom kojeg je prošla kroz sve sektore te poznate tvrtke. U nabrajanju glavnih hrvatskih turističkih središta ponekad se neopravdano zaboravi tritisućljetna Pula koja zadnjih godina bilježi velike kulturne, gastronomske, sportske, rekreativne i zabavne iskorake u turističkom privređivanju. Pula u posljednjih nekoliko sezona ima dinamičan iskorak u kvaliteti ponude što je zasluga mnogih sudionika turističkog privređivanja, ali i TZ Grada Pule, s direktoricom Sanjom Cinkopan Korotaj na čelu.

Sanja se oblači prema raspoloženju i obavezama. Ona za sebe kaže da je 'komotnjak' što se tiče oblačenja, jer niti je šoping tip, niti je osoba koja uživa da se svaki dan ulickava, iako to, priznaje, radi i mora zbog posla.

Voli se ekstra urediti jedino za posebne prilike jer se tada i sama osjeća posebno, svečano, a time odaje i počast samom događaju. Za otvorenje jednog Pula Film Festivala Sanja je odabrala haljinu od koje zastaje dah. Prava večernja toaleta u elegantnoj kraljevsko plavoj boji s tek jednim modnim dodatkom – srebrnom pismo torbicom.

Plava haljina od tila u donjem dijelu, kombinirana s kvalitetnom čipkom, također u plavoj boji, dali su joj posebnu notu raskošnosti. Osim što je izgledala čarobno, haljina je ugodna za nošenje i savršena za prilike poput otvorenja festivala, ali prigodna i za vjenčanja, krizme ili nekih važnih događaja.

Sanja se tom prilikom odlučila za minimalni make up uz blagi smokey eyes koji je naglasio njene sanjive oči, a nehajno raspuštena kosa s blagim kovrčama koje su joj padale niz čelo bili su završni detalji koji su je tom prigodom učinili jako elegantnom i neodoljivom.

Inače, Sanja kupuje sve što joj se sviđa i u čemu se osjeća ugodno. Ne mora to biti neka posebna marka ili brend, odjevni komad joj se jednostavno  mora sviđati i u njemu se mora osjećati ugodno.

Kako zbog posla kojeg obavlja često putuje u inozemstvo, najčešće kupuje na putovanjima jer tada uvijek ima nešto slobodnog vremena za sebe i šoping. Osim toga tamo se nađe i ponešto drugačija odjeća i obuća, pa zato u tim zemljama voli pronaći i neke 'domaće' dućane, a ne samo one globalne koji se nalaze po cijelom svijetu.

Najsretnija je kada je u casual odjeći, najviše u vječno modernim trapericama i majicama te komotnim cipelama.

Naravno da se zbog profesije često oblači poslovno. Zimi najviše voli čizme, pa nosi haljine i suknje. U 90 posto slučajeva uz suknju nosi neizostavnu dolčevitu budući da ne voli da joj je vrat hladan. Ili eventualno majice a onda njen vrat grije neki odgovarajući šal ili marama.

Na drugoj fotografiji je u uobičajenoj zimskoj modnoj kombinaciji s laganom vunenom crvenom haljinom i crnim dezenom, iznad naravno, neizostavne crne dolčevitke,  jedne od Sanjinih modnih kombinacija u kojoj se osjeća najugodnije jer joj vrat nije 'gol'. Od modnih dodataka tu je crni pojas, koji se lijepo uklopio u ovu kombinaciju.

I na trećoj fotografiji, sportski look u kojem je Sanja najsretnija i najkomotnija i kojeg naravno nosi u slobodno vrijeme. Traperice, tenisice, sportska torba, kožna jaknica i neizostavni šal. Odlična kombinacija za šetnje gradom i šopingiranje.   

U proljeće i ljeti Sanja uglavnom nosi komotne sandale, najviše voli suknje i haljine, ali osjeća se dobro i u hlačama s košuljom ili majicom, s pokojim sakoom ili kožnom jaknom.

Sanjini modni dodaci su vrlo jednostavni. Najčešće je to marama ili lančić i pokoja ogrlica. Nije osoba koja je od previše nakita. Kod nje je uglavnom sve jednostavno i lijepo.

Autor

Eleonora Matković

Eleonora Matković

eleonora@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa