Fashion look by Eleonora Matković

Vlasnica butika kojoj je najvažnije imati stila i biti prepoznatljiv

0
Vlasnica butika kojoj je najvažnije imati stila i biti prepoznatljiv

Kada dolazim u Novigrad obavezno svratim u butik Top Store jer sam sigurna da ću tu naći odjeću baš po mom guštu. Zanimljivo je da mi se uvijek sviđa upravo ono što nosi vlasnica butika i uvijek bih htjela baš taj odjevni komad, ali ponekad nemam tu sreću. Ili nema broja ili je sve rasprodano.

Vlasnica butika Laura Zanetti Bajić jedna od onih žena koje uspješno prkose svojim godinama. Za mladoliki izgled zaslužni su geni, stil života kojeg netko vodi i kada ti je posao i egzistencija i ljubav, kao što je to ovoj poduzetnici, posebnoj po svemu.

Ona je ove godine proslavila 29 godina rada u obrtništvu, nakon što je 10 godina radila u struci kao laborant u Domu zdravlja u Umagu.

Oduvijek je znala da zdravstvo nije njena 'srčana' i pogođena profesionalna orijentacija pa je, kada se 1991. godine pojavila mogućnost otvaranja male trgovine, zdušno i s puno emocija okrenula stranicu u svom životu. Odmah je znala da je to njen svijet, posao u kojem uživa, gdje može izraziti svoju kreativnost i ljubav prema modnim trendovima, koje je pratila od malih nogu.

Njen je modni izričaj uvijek drukčiji. Ne može reći za sebe da voli jedan stil, ali joj je oduvijek najvažnije: imati stila i biti prepoznatljiv. Stoga neću komentirati modne kombinacije koje ima na sebi. One govore same za sebe i o Lauri i o njenom stilu. Laura je jednostavno posebna.

U njenoj trgovini Top Store u Novigradu naći ćete isključivo brendiranu odjeću. Okrenuta je prema talijanskim dizajnerima i ta joj je moda najbliža. Primjerice Twin Set, Simona Barbieri, Sandro Ferrone, BeatriceB, Iber jeans, a za kupaći program je davnih godina izabrala njemačku dizajnericu Maryan Mehlhorn, koja se posebno ističe  krojevima kupaćih kostima i pripadajućim kaftanima koji su izrađeni od najkvalitetnijh materijala. 

Kad kolekcije stignu po svjetskim metropolama, isti dan stignu i u Novigrad, na što je Laura posebno ponosna, kao i na svoju malu trgovinu, na njene najljepše klijentice i zahvalna je svakoj od njih. Svjesna je da bez njih sve ovo ne bi bilo moguće.

Kad već pričamo o ponosu, ona uvijek ispočetka podcrtava svoj trud i kontinuitet oko toga da trgovina bude otvorena kroz cijelu godinu, a svi znamo kako izgleda zima u malim gradovima koji žive samo kroz ljeto. Misli da je upravo to tajna dugogodišnjeg rada. Navike možete steći isključivo kada se iz dana u dan ponavljaju, kad steknete povjerenje i kad svaki put kad dođete u grad, naiđete na Lauru koja uživa radeći u svom Storeu.

Vidi se da Laura ulaže zaista jako puno novaca, ljubavi i u ovo nestabilno vrijeme, rekla bih - hrabrosti, kako bi imala drukčije artikle.

Autor

Eleonora Matković

Eleonora Matković

eleonora@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa