U istoj boji od glave do pete privlači pozornost gdjegod se pojavi

0
U istoj boji od glave do pete privlači pozornost gdjegod se pojavi

Toliko je predivnih boja i šteta je ograničiti se samo na neke ili one 'sigurne'. To vrlo dobro zna Dezi Paliska, direktorica i suvlasnica Radio Labina, koja je zaljubljenik u sve žive boje: roza, žutu, crvenu, plavu, zelenu, tirkiznu…

Mislim da u njezinom ormaru nema previše tamnih boja, a ja ju, iskreno, nikada nisam ni vidjela u takvoj odjeći. Najtamnija u kojoj sam je vidjela je kraljevsko plava haljinu sa svjetlijim nijansama modnih dodataka i cipela, koju je odjenula za jedan prijem. Dezi je izgledala vrlo elegantno, ali to mi nekako nije bila ona.

Ona ima svoj jedinstveni stil i ne preže da odjene čak ni one najjarkije, kričave boje. Naime, u godinama zrelosti naš ukus postaje sve umjereniji, profinjeniji i manje izazovan. Zrele žene najčešće igraju na sigurno i biraju neutralne i pastelne boje. Ali tko šiša godine, bitno da ih dobro nosimo i da se lijepo osjećamo u odjeći koju odjenemo. Zna to i Dezi. I zato, svaka joj čast!

Od odjevnih komada voli sve. Lepršave haljine, tunike, hlače, kombinezone… Tek rijetko ima dvobojnu kombinaciju, ali onda je jedan komad uvijek u živoj boji. Cipele i torbica također moraju biti usklađene u istoj nijansi boje, a ponekad pojasom ublaži neku boju koja je jarka. Tako je malo umanjila doživljaj žute odjevne kombinacije, koja joj lijepo stoji. Posebno je jako dojmljiva žuta svilena košulja koju je vezala u mašnicu. No, iznad tako lijepe košuljice ja osobno ne bih odjenula i žutu majicu.

Postoje kombinacije boja za koje je poznato da se slažu, poput crne i bijele ili crvene i crne. Dezi voli kombinirati crvenu i roza, boje ljubavi. Crvena je emocionalno jaka boja, dok je roza romantična i šarmantna.

Ona je u svojoj odjeći uvijek lepršava, prpošna, raspoložena. I uvijek vodi računa o tome  da je sva u istom tonu, od odjeće, obuće, torbice i cipela. Čak joj je i nakit u istoj boji modne kombinacije koju odjene. Za nekoga je takav outfit možda prehrabar ali njoj to dobro stoji i daje joj osobnost.

Zapravo, takve monokromatske kombinacije su sjajne za one žene koje vole boje. Jer uopće ne morate razmišljati koje boje spojiti da bi izgledali savršeno. Stoga kada ne znate što odjenuti ili vam se ne da razmišljati o odjevnom izboru, posegnite za takvom kombinacijom. Takve su kombinacije snažne i upečatljive pa ćete, gdjegod se pojavili biti sigurno zamijećeni.

Istina, jednobojni outfit voli većina žena, ali u bež, smeđoj, bijeloj ili nekoj drugoj neutralnoj nijansi. Ali sve ima svojih prednosti.

Plava kosa ne izlazi iz mode pa Dezi ni tu nikada nije eksperimentirala. Ona njeguje poludugu plavu kosu već godina. Ne zato što plava kosa pomlađuje već zato što joj pristaje. Ponekad ju izravna, ponekad je opuštenih valova. Lijepo joj pristaje i repić, ali njega nosi rijetko. 

Autor

Eleonora Vlačić

Eleonora Vlačić

eleonora@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa