Političarka kojoj je stil odijevanja usklađen s godišnjim dobima 

0
Političarka kojoj je stil odijevanja usklađen s godišnjim dobima 

Roberta Kalčić Savatović, viša je savjetnica za pravne poslove u Gradu Buzetu i potpredsjednica IDS-a. Ova mlada žena politikom se počela baviti vrlo rano i do svoje 34. godine, koliko ih sada ima, obavljala je niz odgovornih funkcija, od svojevremeno zamjenice općinskog načelnika Oprtlja do danas potpredsjednice IDS-a.

Njezin je modni izričaj raznolik, od poslovnog do ležernog looka, pa svojim razigranim stajlinzima često unosi živost u poslu, a i privatno. Roberta prati razne modne stilove i nekako ih nastoji prilagoditi prvenstveno sebi, svojoj osobnosti i karakteru, te naravno i prilici. Tako joj modni outfit ovisi da li ide na neki politički ili poslovni događaj ili privatno na večeru, šetnju ili druženje s prijateljima. Ono što odjeća mora zadovoljiti je da se u njoj osjeća ugodno i ležerno. Naravno, to važi i za obuću.

Stil odijevanja Roberte Kalčić Savatović zapravo je usklađen s godišnjim dobima. Budući da je ljetni tip i obožava ljeto, najviše uživa u ljetnoj odjeći i njen je ormar tada najšareniji.

Obožava ljetne haljine, od onih do koljena do dugih koje i najviše nosi ljeti. Tu su naravno i suknje, razne majice i lepršave košuljice u raznim bojama. Ljeti su mnoge žene sklonije jarkim bojama, pa tako i Roberta obožava žive boje. Osobito joj lijepo stoje kada ima preplanuli ten. Sa suknjama voli upariti razno-razne kombinacije, košulje, bluzice, kao i majice s natpisima i porukama.

Prije nekoliko sezona u modu su se naveliko vratile culotte hlače koje Roberta jako voli. Prozračnost koju omogućuju lepršave suknje i haljine sada imaju i culottice od istih materijala. U toplim danima u culotte hlačama je jednako ugodno biti na poslu, kao i šetati gradom i upijati zrake sunca. Sašivene su od raznih materijala, od mekanog pamuka, lana do satena i one naprosto dišu s cijelim tijelom. Roberta ih voli i zato jer imaju divan pad i čine korak puno lakšim, a može ih kombinirati s majicama i lepršavim košuljama. Culotte hlače nezaobilazni su trend ne samo ljeti već i u svim godišnjim dobima.

Što se jeseni i proljeća tiče, rezervirane su uglavnom za hlače. Roberta tada najviše nosi hlače cigareta i mrkva kroja, tunike, košulje, sakoe i to sve kombinira kožnim jaknama u svijetloj i crnoj boji.

Kada je o obući riječ, ljeti prevladavaju ravne ljetne sandale te ponekad, ali vrlo rijetko sandale na petu ili platformu, obično za neke posebne ili svečanije prilike. Nije ljubiteljica visokih peta i štikli te ih kupuje isključivo u nužnim situacijama, tako da je njena obuća uglavnom ravna. 

Na jesen i proljeće najviše nosi oksfordice, mokasinke i balerinke, a u tom su joj razdoblju neizbježni šalovi i eventualno krzneni prsluk.

Kako je ljetni tip, Roberta zimu voli jedino zbog Božića i visokih čizmi koje obožava nositi. Uvijek su to kožne čizme, ravnih peta u smeđoj i crnoj varijanti koje kombinira s hlačama i haljinama koje zimi najviše nosi. Još jedan detalj koji voli zimi su duge zimske jakne i kaputi te kape i razni šalovi koje nastoji kombinirati i uklopiti u svojim odjevnim kombinacijama.

Kao svaka žena, voli nakit, a obavezan je sat koji uvijek nosi.

Obožava casual – sportski look, koji u slobodno vrijeme najviše nosi i u kojem se najbolje i osjeća. Veliki je ljubitelj ruževa koje također kombinira uz odjevne kombinacije po godišnjim dobima. Zimi i na jesen koristi tamnije nijanse ruževa, dok u proljeće i ljeto ima svjetlije nijanse od nježnijih tonova do jarkih, ali i klasični crveni ruž.

Autor

Eleonora Vlačić

Eleonora Vlačić

eleonora@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa